In samenwerking met Kek Mama

7 momenten waarop ik helaas niet perfect ben

20.03.2010 09:49

Kek Mama's Mariëtte (moeder van Casper van 2 en Nora van 1) is helaas niet perfect. Vooral niet op deze momenten.

1. Bij stout gedrag

Natuurlijk ben ik ook heus weleens consequent, maar soms moet ik gewoon heel hard lachen als mijn zoon piemelnaakt de samba staat te dansen ook al heb ik al tachtig keer gesommeerd dat hij nú in bad moet. Wat natuurlijk opvoedtechnisch gezien helemaal fout is, maar wel echt heel grappig.

2. Bij de sale

Ze hebben al zoveel kleren en ze groeien er binnen no time uit. Allemaal leuk en aardig maar de seconde dat ik voor me heb gezien hoe mijn kinderen schattig staan te wezen in die ook nog eens afgeprijsde broek / blouse / jurk / boxpak gelden dat soort argumenten niet meer. Hypotheek, jammer dan.

3. Bij gezeur

In principe hanteer ik de regel dat er geen speen hoeft te zijn tenzij er geslapen moet worden. In principe. Tenzij mijn peuter z’n speen tot schreeuwend strijdpunt verklaart en alleen nog verder kan leven met dat ding in z’n mond. Dan geef ik uit praktische of vredes-overwegingen nog weleens toe. 

4. Bij werkdrukte

Ik ben dus zo’n moeder die – ondanks vrij stellige voornemens hierover – in tijden van werkdrukte met een half oog naar een laptop / telefoon zit te staren omdat er ‘hm-hm, ja, schatje, mooie toren’ even een mail af moet. Terwijl ik eigenlijk bezig ben echte aandacht aan mijn kinderen te geven, aangezien ik dat zo belangrijk vind.  

5. In de auto

Hoewel ik massa’s goede eigenschappen bezit, is geduld er helaas niet een van. Wat bijvoorbeeld tot gevolg heeft dat ik slecht kan omgaan met klagende kinderen op de achterbank. Omdat terug klagen weinig zin heeft, reageer ik me dan het liefst af op medeweggebruikers die in slakkengang stoppen voor een lichtoranje stoplicht. Wat natuurlijk niet eerlijk is, want die mensen kunnen er in principe ook niks aan doen.

6. Bij de iPad

Vermoeide kinderen moeten ongetwijfeld eindeloos veel aandacht zodat ze ophouden met aan een been hangen en jengelen als ik nog allerlei zaken moet doen als opruimen en tafeldekken. Maar helaas, in mijn oneindige imperfectie dring ik dan gewoon de iPad op. Ook als ze die eigenlijk niet willen.

7. Tijdens het eten

Ze bestaan: kinderen die heel netjes eten, sinds hun tweede verjaardag geen slab meer nodig hebben en bij wie nooit één rijstkorrel naast hun bord laat staan op de grond terechtkomt. Ik aanschouw ze in bewondering en prijs hun ouders in gedachten als ik weer eens op miraculeuze wijze appelstroop van de lamp en uit het haar van mijn kinderen moet soppen. Daarom doe ik geregeld 's middags Zwitsal haarlotion bij Casper en Nora op zodat ze in elk geval heel lekker ruiken.

 

Ook al zijn we bij Kek Mama niet perfect, we weten dat we met Zwitsal in elk geval een goede keuze maken. Zwitsal is al bijna honderd jaar het grootste en bekendste babymerk van Nederland. Hun producten zijn mild, hypoallergeen en vrij van zeep en parabenen. En ruiken zonder uitzondering heerlijk. Wij zijn fan.