In samenwerking met Kek Mama

6 tips: zo versterk je het immuunsysteem van je kind

10.12.2021 09:00

Zo naar als je kind zich niet lekker voelt. Maar nu het weer winter wordt, liggen griep en verkoudheid op de loer. Deze zes tips kunnen helpen voor een goede weerstand. Scheelt jou weer snotneuzen vegen.

Tip 1: De aanhouder wint

Griep en verkoudheid slaan minder snel toe bij een gezonde weerstand. Twee stuks fruit en lekker veel groenten zijn hiervoor elke dag belangrijk. Natuurlijk zijn groenten niet altijd favoriet bij je kind. Maar wist je dat na gemiddeld tien keer proeven kinderen pas aan een smaak wennen? En bijna alles er dan best ingaat? 

Tip 2: Waterfeest

Wie genoeg water drinkt, houdt de vochtbalans van het lijf op peil. Dat is met name belangrijk voor het vochtig houden van de slijmvliezen. Die vormen een beschermende barrière tussen de buitenwereld en de binnenkant van je lijf. Maak van water drinken makkelijk en leuk feestje. Zet een glazen kan op tafel met kleurige bekertjes en geef het water een smaakje met munt, sinaasappelpartjes, bosbessen of komkommer erin. Zeker weten dat dat erin gaat.

Tip 3: Eropuit

Frisse lucht en bewegen is uiteraard goed voor jezelf en je kind. Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D en dat ondersteunt ook de weerstand. Dus ga samen buitenspelen, een stuk fietsen, kastanjes zoeken of een balletje trappen. Twee vliegen in één klap. 

Tip 4: Koekiemonsters

Tijdens het koude seizoen heeft je kind vaak meer zin om te snacken. Maar let een beetje op met suiker, want het ondermijnt ook de weerstand. Een snoepje of een koekje met mate dus. 

Tip 5: Slaap lekker

Een goede nachtrust is belangrijk voor een goede weerstand. Voldoende rust vóór het naar bed gaan helpt om makkelijker in slaap te vallen en om lekker door te slapen. Dus verzamel alle iPads, smartphones en andere schermen met fel licht en kabaal minstens anderhalf uur voor het slapen gaan en lees samen een een boek – lekker ontspannend en hartstikke gezellig. 

Tip 6: Verklein die kans

Echinaforce Junior* van A.Vogel is een traditioneel kruidengeneesmiddel. De tabletten bevatten een hoge dosering Echinacea purpurea. Deze geneeskrachtige plant stimuleert de werking van het immuunsysteem en vermindert zo de kans op griep en verkoudheid. En heeft je kind al griep of is het verkouden? De tabletten zorgen ook voor een sneller herstel bij griep en verkoudheid bij jouw kind.

*Traditioneel Kruidengeneesmiddel op basis van Echinacea purpurea. Lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik.

 

KOAG KAG nr. 11-1121-11350