In samenwerking met Kek Mama

5x waarom dít de allerbeste tip is voor in jouw keuken

18.12.2021 08:02

Niks mis met de vertrouwde waterkoker. Maar als je deze voordelen van de Quooker op een rijtje zet, is de keuze snel gemaakt. Zo pocheer of blancheer je á la minute verse groente- en fruithapjes, terwijl je voor jezelf een bubbeltje tapt.

In een wip

Pasta koken, babymelk of papje klaarmaken, fles steriliseren of het schoonmaken van kaarsvet of die aangekoekte koekenpan: je gebruikt kokend water meer dan je denkt. Met de Quooker kan dit supersnel en tap je veilig kokend water uit de kraan. Kies je ook voor de CUBE erbij? Dan hoef je nooit meer naar de winkel voor flessen bruiswater – komt namelijk gewoon uit de kraan. Scheelt jou weer tijd.

Drink smakelijk

Wist je dat het water uit je Quooker beter smaakt? Het drinkwater wordt optimaal gereinigd door het HiTAC® filter in het Quooker-reservoir. Daarnaast wordt het water veilig ‘doorgekookt’ doordat het wordt opgeslagen in het reservoir bij een temperatuur van 108°C.

Waterdruppels

Een Quooker is heel veilig dankzij best wat veiligheidsmaatregelen. Zo heeft de kraan een kindveilige bedieningsknop en is de hals van de kraan geïsoleerd en draaibaar. Als er kokend water wordt getapt, geeft de ring bij de knop licht. Ook kook je direct veiliger, omdat je kind geen losse waterkoker kan grijpen. De kraan kan worden gebruikt door kinderen voor warm en koud water, maar voor kokend water is de gepatenteerde druk-druk-draai knop nodig. De waterstaal bestaat ook uit kleine druppels, zodat je geen massieve kokende plens water hebt. De druppelvormige straal zorgt ervoor dat je je handen terugtrekt vóórdat je je echt zou kunnen branden. 

Geef me de ruimte

Gék van al die losse apparaten in je keuken? Een Quooker bespaart kostbare ruimte, omdat het kokend waterreservoir zeer compact is. Het bestaat uit een kraan op het aanrecht en een reservoir in het keukenkastje. De losse CUBE komt ook onderin je keukenkastje te staan, naast het Quooker-reservoir. Alles komt dus uit één kraan. Meer apparaten heb je niet nodig. Kun je eindelijk die mooie kaars, vaas of dat kookboek uitstallen.

Besparen maar

Je tapt met de Quooker nooit méér water dan je nodig hebt. Plastic flessen met (bruisend) water zijn ook niet meer nodig. Als je meerdere keren per dag kokend water nodig hebt, verbruikt een Quooker niet meer energie dan met een waterkoker. Beter voor je portemonnee en de wereld, dus. 

Meer weten? Kijk op Quooker.nl