5 handige apps om Instagram foto’s mee te bewerken

20.04.2021 12:16
verliefd op de juf van kind verboden terrein Beeld: Getty Images

Veel meiden zijn tegenwoordig addicted to Instagram. Alles draait bij hen om een mooie feed, maar hoe krijg je nu de perfecte feed en welke apps zijn er nodig om je Instagram foto’s te bewerken? Wij geven je tips!

Perfecte Instagramfoto’s

 

Als je een foto maakt, let dan vooral op de belichting, wil je graag een lichte feed? Gebruik dan geen foto’s die in het donker gemaakt zijn. Zo passen al je foto’s namelijk goed bij elkaar. Daarnaast is de kwaliteit van je foto’s vaak véél beter als ze in daglicht gemaakt zijn. Ook is het belangrijk om één kleur, of een paar kleuren aan te houden die in al je foto’s te zien zijn. Ga bijvoorbeeld voor een lichte feed met veel witte foto’s of juist voor een feed waarin de kleur roze vaak terug komt.

Tot daar hoe je de foto’s moet maken, gaan we nu over naar het bewerken van je Instagram foto’s. Dit onderdeel is vrijwel net zo belangrijk als het maken van de foto zelf. Om al je foto’s in dezelfde sfeer te houden is het handig om een vaste manier van bewerken te hebben, gebruik bijvoorbeeld standaard dezelfde filters en contrasten. Wij vertellen je nu welke apps je hiervoor het beste kunt gebruiken.

#1 VSCO

Dit is een makkelijke app die veel mensen gebruiken. Er zijn op deze app talloze mogelijkheden om je foto’s te bewerken. Op VSCO zijn veel mooie filters te vinden, hiervan zijn er veel gratis, maar aan een aantal filters zitten kosten verbonden. Ook heb je de mogelijkheid om je Instagram foto’s handmatig aan te passen. Denk dan aan de belichting, het contrast en schaduwen. Je kunt deze app gratis downloaden.

#2 Facetune

Selfie queens verzamelen! Dit is de app die jij wilt hebben. Heb je een perfecte Instagram foto gemaakt, maar ontdek je tijdens het bewerken dat je een joekel van een puist op je voorhoofd hebt? No stress, met deze app kun je namelijk heel makkelijk onzuiverheden wegwerken. Ook kun je er voor zorgen dat je huid er gladder uit ziet en je tanden witter lijken. Deze app is voor €4,49 te downloaden of met een gratis versie.

#3 Afterlight

Deze app heeft zovéél filters dat je bijna niet weet waar je moet kijken, gelukkig hebben ze alles verdeeld in verschillende categorieën. Voor de gratis filters kun je kiezen uit de categorieën : original, guest en seasons. Vind je het niet erg om te betalen? Dan is er de mogelijkheid om de categorie wander aan te schaffen. Ook is het bij deze app super makkelijk om je foto’s handmatig aan te passen. Je kunt de helderheid veranderen om je foto’s bijvoorbeeld wat lichter te maken, of je voegt schaduwen toe aan jouw mooie Insta plaatje. Je kunt deze app voor €0,99 aanschaffen.

#4 Snapseed

Deze app is vergelijkbaar met VSCO en Afterlight, je kunt er namelijk ook heel veel filters op vinden en je foto’s handmatig aanpassen. Maar wat deze app onderscheidend maakt, is dat je delen van je foto’s wazig kunt maken. Daarbij kun je op een hele mooie manier de sfeer van je foto’s veranderen. Je kunt de app gratis downloaden.

#5 Touchretouch

Heb je een mooie foto gemaakt, maar staat er een persoon/voorwerp op de achtergrond waarvan je dat eigenlijk liever niet had gewild? Dan is dit de app die je moet downloaden, je kunt hiermee namelijk een deel uit je foto selecteren en verwijderen. Super handig… Toch?