Eerste hulp bij vakantieverveling: 5 x herfstknutsels

12.10.2023 12:18
Getty Images

Wéér naar het krijspaleis? Nog een filmpje op de iPad? Nog maar een keer koekjes bakken? Soms weet je van de druiligerheid buiten (regen!) en de lamlendigheid (‘Mama, ik verveel me!’) binnen, ook niet meer wat te doen in de vakantie. Wij hebben een paar supersimpele herfstknutsels voor je die jou – maar vooral je kleintje(s) een tijdje bezighouden.

Komen ze;

Kunstwerk van bladeren

Super easy om te maken, en je hebt alleen herfstbladeren, krijtjes en een vel papier nodig. Ga naar buiten en pluk een paar mooie, grote herfstbladeren. Leg een vel papier over het blad en kleur er zachtjes overheen met kleurrijke krijtjes. Druk niet te hard, anders verdwijnen de details. Het resultaat? Je eigen kunstwerk met herfstbladeren!

Papieren uil

Knip uil vormen uit gekleurd papier en laat de kinderen ze pimpen met kleurrijk papier voor hun buik. Plak wiebeloogjes en veren en voeg grappige hoedjes of sjaals toe. Geef je uilen z’n eigen creatieve uitstraling. Hiermee zijn de kleintjes wel even zoet, en het ziet er ook nog eens geweldig uit op de koelkast.

Beeld: Pinterest

Pomponslingers

Deze is misschien iets lastiger, maar ook zo leuk om te maken! Wikkel wat wol rond een vork tot het een mooi bolletje wordt. Knoop een stuk touw stevig in het midden van het bolletje. Knip de lussen aan beide zijden van het touw door, zodat je een pluizige pompon krijgt. Nu kun je je pompon versieren zoals je wilt. Plak er oogjes op, geef het vleugels of pootjes. Maak er een vleermuis, spin of egeltje van. Rijg er als laatste een draad door zodat er een slinger ontstaat. En voilà! 

Beeld: Pinterest

Kastanjespinnen

Je kent ze waarschijnlijk wel, de kastanjespinnen. Prik er 6 tandenstokers in de kastanje als poten en plak wiebeloogjes bovenop, en voilà, het kriebelende beestje komt tot leven. Vergeet niet ook een web voor de beestjes te maken. Laat de oogjes weg  van de beprikte kastanje en weef met wol over en onder de stokjes voor een geweldig web.

Eikeldiertjes

Naast kastanjes zijn eikels ook perfect om te veranderen in schattige herfstige beestjes. Verzamel eikels en laat de kinderen er grappige diertjes van maken met tandenstokers, wiebeloogjes en pijpenragers om een hele beestenbende te maken.