Op ontdekkingstocht: dít is het leukste babyspeelgoed

14.10.2021 07:58
ontdekkingsreis leukste speelgoed baby Beeld: Getty Images

De grootse wereld van het babyspeelgoed… Voor de allerkleinsten is er zó ontzettend veel te koop, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig hebben baby’s eigenlijk nog helemaal niet zoveel nodig om zich te vermaken.

Wij gingen op zoek naar het leukste babyspeelgoed, de dingen waar je kleintje het snelst écht plezier aan beleeft.
 

Speelringen ‘Loopy Lemons’ – Konges Sløjd

Die ieniemini vingers kunnen de eerste paar maanden vaak niet meer dan je vinger vastpakken. Echt spelen kunnen baby’s ook nog niet, maar ontdekken kan al gauw des te meer. Met de ‘Loopy Lemons’ siliconen speelringen van Konges Sløjd vermaakt je baby zich al snel. Ze zijn makkelijk vast te pakken en ze kunnen erop bijten en mee rammelen. Ook handig om speentjes of speeltjes mee te bevestigen aan bijvoorbeeld de kinderwagen, box of babygym.

– Gemaakt van 100% veilig siliconen
– Kunnen in de vaatwasser
– Makkelijk aan van alles te bevestigen
 

Ja, deze schattige speelringen wil ik shoppen

 

Teether ball ‘Jasmin’ – Liewood

Een steevaste speelgoedtopper is een bal, maar een ‘gewone’ bal kan voor kleine handjes nog wat lastig vastpakken zijn. Deze zachte, lichte siliconen ‘Teether Ball Jasmin’ van Liewood biedt dan ook het perfecte alternatief. Nét zo makkelijk vast te grijpen als de ringen hierboven, maar ook te rollen en gooien als een gewone bal. Verkrijgbaar in diverse prachtige kleurtjes én te matchen met al het andere moois uit de collectie van Liewood.

– Ø 9cm
– Verkocht per twee stuks
– 100% siliconen
 

Zo’n setje ballen lijkt me inderdaad een goeie aankoop

 

Lees ook
6x zo houd je de kinderkamer praktisch en opgeruimd >

 

Veelzijdige stapelbekers – Fisher Price

De Fisher Price Stapelbekers zijn niet voor niets een klassieker: je kunt er van alles mee en je hebt er lang plezier van, want van baby tot kleuter biedt deze bontgekleurde stapeltoren vermaak. Bouw een toren of maak ballen van de in elkaar te klikken halve cirkels. Bouw weer een hogere toren van de ballen of creëer een matroesjka-effect door alle ballen in elkaar te verstoppen. Stimuleert de ontwikkeling en het begrip van kleuren, inzicht, cijfers, vormen, motorische vaardigheden en hand- oogcoördinatie.

– 10 bekers en één rammelballetje
– Ook leuk voor in bad
– Hoge kwaliteit
 

Dit lijkt me echt geweldig leuk voor mijn kleintje

 

Baby’s eerste afstandsbediening – Vtech

Speelgoed dat geluid maakt… Niet per se favoriet bij veel ouders, maar een enkel speeltje met bleeps en bloops, muziek en knipperende lichtjes moet kunnen toch? En voor wie twijfelt: wacht maar tot je kleine continu met de gewone afstandsbediening aan de haal gaat. ‘Baby’s eerste afstandsbediening’ van Vtech is perfect speelvermaak vol grappige geluiden, liedjes en mooie lampjes. Je kind maakt zo voor het eerst kennis met letters, cijfers en tellen.

– Inclusief batterijen
– 2 speelprogramma’s 
– Lichteffecten
 

Ja, dit grappige speeltje wil ik kopen voor mijn baby

 

Foam blokken – VanPauline

Old school blokken zijn altijd leuk, maar deze lichte, zachte foam-exemplaren van VanPauline in stijlvolle kleuren en prints zijn al geschikt voor de allerkleinsten. Er aan voelen en op bijten is leuk, net als een mooie, hoge toren maken als je baby iets ouder is. Fijn voor papa en mama: de blokken maken geen herrie als ze op de grond vallen. Ook leuk om in bad mee te spelen.

– Set van 12 blokken
– Formaat blokken: 5,4×5,4cm
– In katoenen bewaarzak
 

Deze stijlvolle blokken zijn helemaal iets voor mijn kind

 

Kom je er nog niet helemaal uit met het kiezen van het juiste babyspeelgoed? Lees hier waarop je jouw shop-keuze het beste kunt baseren.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >