In samenwerking met Kek Mama

Hiermee komen luisterverhalen écht tot leven

23.11.2022 10:39

In de auto, in bed of als relaxmoment tijdens de spits thuis: luisteren naar luisterverhalen kan altijd. En – misschien nog belangrijker – het is hartstikke goed voor de ontwikkeling van een kind: het vergroot de woordenschat, het stimuleert de fantasie en het draagt bij aan de luistervaardigheid. 

Om meer kinderen aan het luisteren te krijgen, lanceert Besties spraakmakende luisterverhalen met fysieke, bekende karakters. Zo komt het verhaal pas écht tot leven. 

Luisterplezier

Het idee van Besties werkt als volgt: je schaft één van de twaalf luisterkaarten aan, downloadt de gratis app, drukt het kartonnen karakter uit de bijgevoegde luisterkaart en zet deze vervolgens op de achterkant van je telefoon. Het luisterverhaal speelt automatisch af en voilà: luisterplezier ten top. Elke Bestie bevat zo’n vijftig minuten aan verhalen en elk kwartaal komen er weer nieuwe bij. Wedden dat je kind niet uitgeluisterd raakt?

Wat zit er in een Besties-doosje? 

  • Een prentenboekje waarin de karakters zich voorstellen
  • Een luisterkaart van recyclebaar karton

Lancering

Tijdens de feestelijke lancering mocht Kek Mama al kennismaken met het creatieve concept. Hoofdredacteur Jannine Berkelaar is fan. “Het werkt zo intuïtief; met een mobiele telefoon en een kartonnen kaart kan je kind, ook al is ie nog heel jong, al heel zelfstandig aan de slag.”  

Ook handig voor papa en mama

Daarbij is het volgens Jannine ook voor ouders een uitkomst. “Toen mijn kinderen kleiner waren, was het evident om elke avond voor te lezen”, vertelde ze tijdens de lancering. “Maar ook vanaf het moment dat ze ouder worden, blijft voorlezen belangrijk. Bovendien is het een heerlijk moment om rustig de dag samen af te sluiten. Maar… Zo aan het eind van de dag in het schemerdonker met een boek op mijn schoot en mijn kinderen tegen mij aan, gebeurt het meer dan eens dat ik maar blijf gapen tijdens het voorlezen. ‘Vet irritant’, vinden mijn kinderen. Gelukkig heb ik nu de oplossing: we gaan aan de luistervriendjes van Besties. Zo kan ik zelf ook een beetje ontspannen aan het eind van een werkdag of een dag met de kinderen.”

Wil jij een Besties-luisterkaart aanschaffen? Dat kan hier