Geen kans voor kriebels: déze luizencapes zijn een must voor je schoolkind

27.08.2021 08:59
luizencape

Een schoolgaand kind neemt het hele jaar door van alles mee naar huis. Nieuwe wijsheden, knutsels, vieze gymkleding, in te vullen formulieren, vriendjes, huiswerk en rapporten. Helaas staan ‘luizen’ soms ook in dat lijstje en da’s toch net even een wat minder fijne verrassing.

Een luizencape aanschaffen, is daarom geen verkeerd idee.

 

Luizenzak of luizencape

Althans, het effect van een luizencape op de verspreiding van hoofdluis is niet wetenschappelijk aangetoond. Toch vinden sommigen het een fijn idee dat de jas van hun kind op school niet direct tussen die van 30 andere kids hangt. En trouwens, zo’n zak is ook gewoon best handig om alle spullen – mutsen, sjaals en handschoenen – een beetje bij elkaar te houden. Daarbij komt ook dat het op sommige scholen verplicht is. Kek Mama zocht naar de leukste en beste exemplaren, om jou dat saaie zoekwerk te besparen.

 

Luizenzak ‘Luizenmoeder’

In dit geval is het niet ‘dag, dag, dag, ouders van groep 3’, maar ‘dag, dag, dag, luizen-nachtmerrie’. Met deze handige dicht te ritsen luizenzak – officiële, bést wel briljante Luizenmoeder-merchandise – krijgen die kriebelige beesten geen kans.
– 50x56cm
– 100% polyester
– Verkrijgbaar in roze of antraciet

Als Juf Ank approves, wil ik dit exemplaar zeker shoppen

 

Licesafe luizenzak met rits

Deze luizenzak van LiceSafe is een fijn exemplaar. De zak is gemaakt van dik, stevig, recylcebaar materiaal, heeft een handige metalen haak waaraan-ie kan worden opgehangen en is afsluitbaar met een metalen rits. Zet je naam of een herkenningsteken in het venstervakje om te voorkomen dat iemand anders z’n jas in de zak opbergt.
– Gemaakt van polypropeen (bestand tegen bacteriëngroei)
– Voorzien van venstervakje voor naam
– Versteviging door brede nylon band

Dit lijkt mij een top luizenzak, dus bestellen maar

 

Lees ook
Zo behandel je hoofdluis bij je kinderen

 

Luizencape Moed.nl

Door het hele land vind je stoeptegels met lieveheersbeestjes, reminders tegen zinloos geweld. Omdat we niet genoeg van die reminders kunnen gebruiken – ook op scholen – kun je ze tegenwoordig ook aan de kapstok hangen in de vorm van een luizencape. Dit exemplaar van Moed.nl is aan de onderzijde open, zodat de jas kan luchten en schimmels geen kans krijgen. De nylon hoes is aan de bovenzijde makkelijk aan te snoeren met een trekkoord en heeft een handig extra opbergvak.
– Open aan de onderzijde
– Met vakje voor naamplaatje
– Samenwerking met StichtingTegenZinloosGeweld

Een lieveheersbeestje tegen andere beestjes, dat moet een top-item zijn

 

Bulbby luizenzak

Deze luizenzak van Bulbby is extra stevig en gemaakt van 100% polyester. Met de metalen ring hang je ‘m met gemak aan een kapstok en een jas is er in een wip in te stoppen dankzij de horizontale rits.
– 65x48cm
– Gemaakt van 100% polyester
– Handige horizontale rits

Dit lijkt me degelijke zak voor mijn kind om te gebruiken

 

Idyl luizencape

Ook de Idyl luizencape zorgt er prima voor dat de jas van je kind bij een (over)volle kapstok wordt beschermd tegen overloop van luizen. Haal de lus van de jas door de opening van de cape en hang ‘m aan de kapstok. Trek het koord aan en er komt geen beestje meer bij.
– Open aan de onderzijde
– Met vakje voor naambordje
– Wassen volgens waslabel

Deze wil ik hebben!

 

Handig, die luizencape, maar hoe kom ik van die krengen af als m’n kind er toch mee thuiskomt? Geen paniek, zó ga je luizen te lijf.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!