‘Deze gadgets zijn onmisbaar met een baby in huis’

25.09.2021 14:02
gadgets onmisbaar baby huis

Van speelgoed en (voorlees)boeken tot kindvriendelijke restaurants: elke week deelt een moeder van de Kek Mama-redactie haar favoriete tips. Dit keer: de favoriete gadgets als je een baby in huis hebt.

“Toen ik zwanger was, heb ik me gek gezocht naar handige gadgets om in huis te hebben. Het is 2021, we wonen in Nederland dus we gaan nu ook gebruik maken van alles wat deze rijke maatschappij ons te bieden heeft. Deze instelling resulteerde in de aanschaf van een hoop onzin (lees: een koffiebeker voor aan de kinderwagen) maar ook in een paar écht handige items die ik nog steeds gebruik.”

Babyhapjesstomer

Het is een wat log apparaat als je een klein keukentje hebt, maar ó zo handig. Hij stoomt, hakt en ontdooit, is makkelijk af te wassen en voldoet volledig aan de wens om je kind zo gezond mogelijk het eerste jaar door te krijgen.

Ja, dit apparaat moet ik hebben

 

Grasmat-afdruiprekje

Dit guitige afdruiprekje lijkt op een goedkoop voetbalgrasmatje, maar is dat allesbehalve. Staat leuk op het aanrecht is vooral érg handig. Alles past erin, inclusief die gekke groene binnenkantjes van de Dr. Brown-flessen. Werkt overigens ook erg goed om je wijnglazen streeploos in te laten drogen.

Wauw, hier word ik blij van

 

Lees ook
Babyuitzet-checklist: dít heb je allemaal nodig >

 

Maxi-Cosi Isofix 360

Wat een gedoe om je baby (zeker als het nekje nog niet zo sterk is) soepel in het autostoeltje te krijgen. Dit apparaat was echt een uitkomst omdat je ‘m naar je toe kan draaien waardoor het hele ‘ik til je uiterst voorzichtig in je stoeltje’-proces een stuk soepeler verloopt. Er kunnen ook peuterstoeltjes op dus hij kan jaren mee. Let op: niet alle Maxi-Cosi’s en peuterstoeltjes passen erop.

Dit vind ik handig

 

Trechters

Niet elke gadget hoeft peperduur te zijn om ook onmisbaar te zijn. Dat gehannes met babypoeder in een te klein flesje (hallo smalle hals van Dr. Brown) is voor niemand goed, zeker niet ’s nachts. Deze simpele trechters van Hema zorgen voor een hoop minder gedoe, en je hoeft je bril er niet meer voor op te zetten.

Fantastisch, ik wil ze

 

Slaapknuffel met geluid 

Wie kent hem niet: de slaapknuffel met geluidjes. Het is even een uitgave voor een knuffel maar hij werkt écht. Erg handig is ook dat hij aangaat zodra je baby gaat huilen. Onhandig is wel dat hij ook aangaat als je partner (of jijzelf) hard snurkt of hoest en je baby nog bij jullie op kamer ligt. Voordeel is wel dat je dan zelf ook weer sneller in slaap valt. Je hebt ze van verschillende merken (Zazu is een bekende) maar ook van het Amsterdamse merk Flow in een leuke walvis.

Wat een leuke knuffel, die wil ik hebben

 

Meer Editor’s Favorites? Elke zaterdag publiceren we een nieuwe lijst met tips.