5x goede peutermatrassen

24.02.2021 15:12
goede peutermatrassen Beeld: Shutterstock

Heeft je dreumes ontdekt hoe hij uit z’n ledikantje moet klimmen? Dan is het tijd voor een groter bed, mét goed matras. Dit is een overzicht van de fijnste peutermatrasjes.

De meeste kinderen slapen op de peuterleeftijd goed door en dan wil je zijn (en vooral ook jouw) fijne nachtrust niet verstoren. Een goed matras zorgt voor het juiste slaapcomfort van jouw kleine bengel. Belangrijk is dat hij goede ondersteuning biedt en luchtdoorlatend is.

Vergeet ook niet te checken of het peutermatras dat je op het oog hebt, een afneembare tijk heeft – net als bij een babymatras. Dan kun je de hoes namelijk wassen: wel zo handig als jouw peuter ’s nachts (onverwachts) een ongelukje heeft. Het wordt overigens afgeraden om een zeiltje of matrasbeschermer te gebruiken, omdat je kind zijn lichaamswarmte dan niet goed kwijt kan.

Peutermatrassen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen. Zo heb je varianten van koudschuim, die zorgen voor goede veerkracht, en matrassen van polyether die anti-allergisch zijn. Dat laatste kan een optie zijn als je kind bijvoorbeeld gevoelig is voor huisstofmijt.
 

Hoe verzorg je het matras?

Om het matras van je peuter zo lang mogelijk goed te houden, is het belangrijk om ‘m goed te onderhouden. Dat doe je onder meer door het matras één tot twee keer per maand om te draaien. En dan niet alleen van hoofd- naar voeteneind, maar ook van onder naar boven.

Let er verder op dat de bedbodem goed ventileert. Hij moet minstens de helft van het matras onbedekt laten.
 

Lees ook:
Groeit jouw kind uit z’n ledikant? Dit zijn de leukste peuterbedden >

 

Wij zocht alvast een paar fijne peutermatrasjes voor je uit:

Loes

Een matras waar je kind heerlijk op slaapt. Dankzij het koudschuim ventileert het matras goed en heeft je kind het niet snel (te) warm. De tijk haal je er gemakkelijk via de rits af en kun je wassen op maximaal zestig graden.

– Veert snel terug
– Goede ondersteuning
– Verkrijgbaar in 2 maten

Koop ‘m hier

 

Easy

Een lekker comfortabel matras en prima keuze als je kind gevoelig is voor huisstofmijt. Het matras heeft namelijk een anti-allergene werking. Ook trouwens heel geschikt voor de kleine koukleumen, want dankzij het polyether aan de binnenkant houdt hij de warmte goed vast.

– Veerkrachtig
– Prima ligcomfort
– Afneembare tijk

Hier bestel je ‘m

 

Jumper

Lekker jumpen op dit matras: geen probleem. Ook loop je er alvast mee op de zaken vooruit: hij groeit namelijk handig met je kind mee. Gebruik eerst de kleine maat (90 x 140 cm) en zodra je kind groter wordt, verleng je ‘m met het tweede matrasdeel (90 x 60 cm) tot een volwaardig eenpersoons bed.

– Gemaakt van koudschuim
– Stevig en goed geventileerd
– Anti-allergisch

Bestel ‘m hier

 

Wehkamp

Wil je kind geen zacht, maar ook geen hard matras? Dan zit je met deze medium-variant precies goed. Hij is gemaakt van polyetherschuim en is dus extra ventilerend.

– 90 x 200 cm
– Anti-allergisch
– Zacht en verend

Koop ‘m hier

 

Eagle

Een fijn, stevig en goed-ondersteunend matras waar je kind heerlijk op zal slapen. Na een aantal weken draai je ‘m om, want hij is op beide zijden te gebruiken.

– Anti-allergisch
– 12 cm dik
– Wasbare tijk
 

Koop ‘m hier

 

Bron: Beter Bed

 

Nog meer fijne slaaptips voor je kind?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >