‘Zó kan ik stoeien zonder dat mijn bril afvliegt’

19.07.2019 13:00
stoeien zonder bril afvliegt lenzen

Brillen zijn helemaal hip, maar niet áltijd even handig. Waarom niet eens combineren met comfortabele daglenzen? Voor deze moeders een uitkomst.

Cynthia (29) heeft twee zoons, Jim (3) en Jake (1) en is e-commerce manager. Sinds een paar maanden draagt zij lenzen:

“Nooit gedacht dat ik een echte jongensmoeder zou worden. Ik ben dol op beauty en mode en alles wat daarbij komt. Ik dacht dat ik met de komst van mijn twee zoons even moest omschakelen. Autootjes, garages, gereedschap; de speelgoedkist stroomt ervan over. Ook bij een meisje was dat trouwens onvermijdelijk geweest hoor, met een vader als automonteur. Maar wat blijkt: ik vind het heerlijk. Ik bouw, sleutel en stoei lekker mee. Mijn zoons zijn dól op stoeien. Zelfs als ik op mijn knieën onder de kast probeer te stofzuigen, ziet Jim dat direct als paardrij-moment. Als hij op die onbewaakte momenten op me springt, vliegt mijn bril door de lucht. Nu ik lenzen draag niet meer. Daglenzen kan ik perfect afwisselen met mijn bril op werk. Zo zie ik er ook nog eens elke dag anders uit, best leuk.”

 

Susan (31) is stewardess en moeder van Emma (10) en Luna (1)

“Stiekem ook wel weer gezellig, samen met mijn jongste nachtbraken.”

“In mijn werk, maar helemaal door kleine Luna, beleef ik behoorlijk wat gebroken nachten. Stiekem ook wel weer gezellig, samen nachtbraken. Want door mijn onregelmatige werktijden ben ik die nachtelijke uurtjes toch al gewend. Maar een vermoeide look wil ik natuurlijk wel vermijden. Helemaal tijdens mijn werk. Handig: mijn Dailies Total 1 daglenzen bevorderen heldere ogen. Makkelijk in gebruik, irriteren niet en geen droge ogen. Fijn, want in mijn beroep wil je je geen zorgen maken over eigen ongemakken, maar er juist helemaal zijn voor de passagier.

Ook thuis ontsnapt er zo niks meer aan mijn aandacht. Waar ik met mijn bril nog weleens een dode hoek momentje heb, zie ik met lenzen lekker scherp vanuit mijn ooghoek. Zelfs het oogrollen van mijn heerlijke pre-puber, ontgaat me niet meer. Maar, of dat nou een voordeel is?”

 

Natasja (33) is schoonheidsspecialiste en heeft twee dochters, Lente (7), Esmee (4) en een zoon, Ben (8 maanden):

“Ben zit vaak in mijn gezicht te grijpen. Lief, maar mijn bril moet het ontgelden.”

“In mijn salon moet ik natuurlijk mijn klanten goed van dichtbij bekijken. Dan zit mijn bril wat in de weg. Het stoomapparaat bijvoorbeeld, kan dan lachwekkende taferelen opleveren.

Thuis zit mijn kleinste echt in een grijpfase en vaak in mijn gezicht met zijn handen. Lief, maar ook dan moet mijn bril het ontgelden. Afwisselen met lenzen dus. Ik vind lenzen best een hele stap, maar het is me zo meegevallen. Ik voel helemaal geen verschil. Mijn ogen voelen juist frisser aan. Ik zet ze er in een paar seconden in en vergeet al snel dat ik ze draag. Mooie bonus: mezelf opmaken in de spiegel gaat ook veel beter met lenzen. Ik zie nu wat ik doe. Natuurlijk wel jammer van die práchtige wazige filter die ik zónder lenzen zie, als ik in de spiegel kijk. Maar nu tover ik wel in een handomdraai mijn make-up erop. Ideaal met een tijdrovende baan en een gezin dat ’s ochtends staat te popelen om de badkamer te bezetten.”

 

De DAILIES TOTAL1® contactlenzen proberen?

Ook overstappen op lenzen? Probeer dan eens de DAILIES TOTAL1 van Alcon. Deze daglens voel je niet als je ‘m draagt en laat meer zuurstof door dan andere veelgebruikte daglenzen¹,², waardoor je ogen  gezond en helder uit kunnen zien. En, je hebt elke dag een paar nieuwe lenzen, zonder reiniging. Makkelijk, snel en perfect te combineren met een bril. Probeer ze nu 5 dagen en krijg € 15 korting.*

*exclusief eventuele aanpaskosten, voorwaarden in de winkel

1.      Perez-Gomez I, Giles T. European survey of contact lens wearers and eye care professionals on satisfaction with a new water gradient disposable contact lens. Clin Optom. 2014;6:17-23

2.      Based on published manufacturer-provided Dk and thickness values in: Tyler’s Quarterly Soft Contact Lens Parameter Guide. June 2016