Noorwegen in de sneeuw vakantie kinderen tips

Al tien jaar stappen Nanouk (44) en Niels regelmatig op de boot naar Zweden, om door te rijden naar Noorwegen. Voor hen geldt: hoe kouder, hoe beter – helemaal sinds zoon Roald (6) erbij is.

Doen

Droompistes
Van het plateau af, richting Geilo, vind je een fijne piste voor kinderen in alle leeftijden. De pistes voor volwassenen zijn in Geilo ook prachtig.
skigeilo.no
 

Vrijheid
Met langlaufen heb je complete vrijheid en het is goed met een sleetje te doen. Begin vanaf het hotel, oefen in Geilo. Je hebt geen routes nodig, gewoon gaan!
 

Overweldigend
Ga achter de sneeuwschuivers aan over de Hardangervidda, een witte weg door een gigantisch natuurgebied. Je loopt er over de uitgestrekte bevroren meren en eindeloze vlaktes, met uitzichten waarvan wij nooit genoeg krijgen.
nasjonaleturistveger.no/en/routes/hardangervidda

Article continues after the ad

noorwegen-sneeuw-wintersport-kinderen

 

Lees ook
Naar Noorwegen met je kinderen? Dít kun je er doen >

 

Zien

Oerkracht
De waterval Vøringsfossen is met en zonder sneeuw een plaatje.
fjordnorway.com/top-attractions/voringsfossen
 

Uitzicht
Niet ver van de waterval vind je het dorpje Eidfjord, bij een prachtig fjord. Met een beetje geluk ligt er een dik cruiseschip, maar ook zonder maakt het een mooi plaatje.
 

Huskytour
Een aanrader is een tocht met de hondenslee door het bos en over een bevroren meer. Na afloop eet je wat rond een kampvuur.
haugastol.no/en/dogsledding

noorwegen-sneeuw-wintersport-kinderen

 

Eten

Tussen de locals
Op het plateau kun je wafels eten bij Dyranut Fjellstova, een hotel. Heel leuk, je zit daar tussen de Noren.
dyranut.com
 

Lekkerbekken
De keuken van het hotel heeft een eigen Instagramaccount waarop je met eigen ogen kunt zien hoe fantastisch het eten is, vooral de prachtige toetjes. Je kunt hier ook eten als je geen hotelgast bent, maar zorg wel dat je van tevoren reserveert. De mokkakoffie is overigens ook een aanrader.
instagram.com/haugastolfood


Het hele reisverhaal staat in Kek Mama 01-2021.

noorwegen-sneeuw-wintersport-kinderen

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.