19x De lekkerste pizzeria’s met kinderen

30.12.2019 12:27
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Hawaii, Margherita of Funghi: een pizza is met kinderen altijd een succes. Maar waar vind je de lekkerste (en meest kindvriendelijke) pizzeria’s? Nou, hier.

1. Pizzeria Bella Napoli – Zwolle

Hier kan je kind mee-eten met een grote pizza, maar is dat teveel, dan bestel je gewoon de Pizza Bambino. En heeft-ie geen zin in een pizza en wil hij liever spaghetti of iets anders? De kaart heeft meer dan alleen pizza, dus keus genoeg. 

 

2. Pizzeria Sardegna – Leeuwarden

Met zeven verschillende kinderpizza’s, vind je hier altijd wat lekkers. Naast de standaard pizza’s kun je je ook laten verrassen: wat dacht je van een vegetarische variant of een fruitpizza? 

 

3. Aperitivo – Leiden

Bij dit Italiaanse restaurant hebben ze een speciaal kindermenu met fijne prijzen. Ook kan je kind hier z’n verjaardag vieren in pizzastijl: maak je eigen pizza met hulp van een echte pizza chef en bak ‘m af in de oven. 

4. La Scala, Wassenaar

Zó leuk: aan een gezellig pleintje geniet jij van de heerlijkste Italiaanse maaltijden, terwijl de kinderen een handje mogen helpen in de keuken, en hun eigen pizza maken. Uit eten met kinderen was nog nooit zo leuk!
 

5. Le 4 Stagioni, Amsterdam

In de gezellige Italiaanse drukte van dit restaurant, bereiden de kinderen hun eigen toetje. Pizza op? IJs maken! Kun jij even ongestoord onderuit aan de grappa.
 

6. Milano, Wierden

In het Twentse Milano ligt geen speciale kinderkaart klaar, maar die is ook helemaal niet nodig. Het restaurant ligt namelijk vlakbij natuurspeelbos De Klimkuil. Daarna snakt iederéén toch naar een grote pizza?
 

7. Vicini – Rotterdam

Dit restaurant is gevestigd in een groot pand aan de Kortekade in Kralingen: in de buurt van de Kralingseplas. Bij Vicini hebben ze een kindermenu, kinderstoelen en het is geen probleem als je kind in het cafégedeelte rondrent. Ook is er een leuke speelhoek en worden er workshops voor kinderen georganiseerd.
 

8. La Galleria – Scheveningen

La Galleria aan de boulevard van Scheveningen heeft een leuke speelhoek – al is het strand waar je op uitkijkt natuurlijk ook wel heel verleidelijk. Waar je kind ongetwijfeld zeker voor te paaien is: het toetje met een vrolijke ijsbeker (die je mee naar huis mag nemen).
 

Lees ook
9x de leukste pannenkoekenrestaurants voor kinderen >

 

9. Da Attilio – Breda

In dit grote restaurant voel je direct de Italiaanse gastvrijheid. Voor kinderen (t/m 12 jaar) is er een kinderkaart, al zijn de pizza’s vaak ook al favoriet bij kleintjes.
 

10. Happy Italy

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: de restaurants van Happy Italy. Je krijgt er snelle (betaalbare) Italiaanse maaltijden gemaakt van verse ingrediënten en er is genoeg speelruimte voor de kinderen. Er zijn vestigingen door het hele land, dus bekijk de website voor de dichtstbijzijnde.
 

11. Pizzeria L’appetito – St. Geertruid

De enige pizzeria in het Heuvelland waar houtgestookte pizza’s worden gebakken in de originele steenoven: erg leuk om te zien. Het restaurant ligt midden in de tuin van een eeuwenoude carréboerderij, dus je hebt ook nog veel moois om naar te kijken.
 

12. Pizza di Mama – Harderwijk

Een authentieke pizzeria met een zonnig terras en gezellig restaurant op enkele minuten lopen van het Dolfinarium. Van knapperige pizza’s tot verse pasta’s: dit restaurant heeft voor een ieder wat wils.
 

13. De Pizzabakkers – Amsterdam, Haarlem, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Arnhem

Je krijgt hier niet alleen de lekkerste pasta’s en pizza’s, je kind kan ook nog een bol speeldeeg bestellen. Niet om op te eten, wel leuk om mee te kneden. 
 

14.  Mangia e Bevi – Bedum

Een goede Italiaan met een leuke speelhoek. Als kinderen een pizza willen delen, is dat geen probleem: ze snijden ze zonder moeite in kleine stukjes.

 

15. Pizzeria di Firenze – Burgh-Haamstede

Kies voor een grote of kleine pizza van de menukaart of stel je eigen variant samen. Ook leuk voor kinderfeestjes: neem plaats aan een versierde tafel, smikkel wat lekkere Italiaanse snoepjes en steek daarna de handen uit de mouwen om zelf je favoriete pizza te bakken.

 
16. Pizzeria Bella Torino – Zoetermeer

Bij deze pizzeria is ook gedacht aan kinderen. Zo kunnen kinderen tot 12 jaar op woensdag en donderdag gratis een kinderpizza, pasta of menu eten (maximaal één kind per betalende ouder).

17. Pizzeria & Ristorante Piccolo – Lisse

Pizza Gorgonzola, Siciliana of Bambino? Dit restaurant biedt voor ieder wat wils en er staan ook lekkere antipasti & pasta-gerechten op het menu. Extra leuk: je kunt hier een typische Italiaanse catering bestellen: van lunches en salades tot buffetten en een ‘High Italiaan’.

 

18. Angelo Betti – Rotterdam

Een begrip in de havenstad en dat is niet voor niets. Bij deze heerlijke Italiaan op de Schiekade krijg je namelijk de beste pizza’s voor een fijne prijs. Nog plek voor een toetje? Sla dan vooral de ijskoffie niet over.

 

19. L’Appetito Gran Gusto – Geertruid

Deze oude Limburgse carréboerderij is prachtig verbouwd en ingericht met oude meubels. Helemaal lekker: bij mooi weer waan je je op het terras in de cour van de boerderij zo in Italië. Het kindermenu bestaat uit tomatensoep, pizza Margharita of Salami en een bolletje ijs met slagroom, maar je kind kan natuurlijk ook van de gewone kaart snoepen.

 

Zoek je meer fijne, kindvriendelijke restaurants? Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >