Wil je deze zomer met je kind op pad, maar er wel zeker van zijn dat je niet hoeft te klungelen met een kinderwagen of buggy? Bekijk deze top-5 uitjes: ideaal met een wagen.

1. Pluktuinen

Je zou denken dat pluktuinen slecht toegankelijk zijn voor kinderwagens. Niets van waar. Neem bijvoorbeeld de Twentsche Bloemenpluktuin in Twente. Hier kun je (mét buggy) bloemen plukken tot je een ons weegt. Of ga naar de Bessentuin in Brucht, pluktuin de Bosrand in Wageningen of de Tulpenpluktuin in Marknesse. Keuze genoeg.

 

2. Picknicken 

Je hoeft echt geen trukendoos open te trekken om je kind een leuke middag te bezorgen. Bekijk of het weer meezit, knal een mand vol met lekkers en vouw een kleed uit op een prachtige picknickplek. Kan in het park zijn, maar ook een bos heeft vaak (weidse) velden.

 

3. Buitenspeeltuin

Van schommels en trampolines tot skelters, klimtouwen en kabelbanen: hier kan je kind lol trappen terwijl jij geniet van de zon. Inspiratie nodig? Check hier de 15 leukste buitenspeeltuinen van Nederland. 

 

4. Dierentuin

Ook hier wordt er altijd rekening mee gehouden dat alles goed bereikbaar is met een kinderwagen. Komt dat even goed uit: wij hebben de leukste dierentuinen in Nederland geselecteerd. En ben je daar al vaker geweest? Alsjeblieft: nog een lijstje, maar dan met onbekende dierentuinen. Minstens zo leuk.

 

5. Wandelen

Genieten: een mooie wandeling maken in de natuur terwijl je kind planten en dieren spot. Maar ja, dan is het wel zo fijn dat je de kinderwagen niet steeds over hobbelige stukken hoeft te duwen. Ideaal voor een wandeling is de Stokke® Trailz™. De goede vering van de banden zorgt voor een comfortabele rit. Natuurmonumenten heeft de handigste routes voor je op een rij gezet.

 

Samen op avontuur

Wat deze uitjes nog fijner maakt: een kinderwagen die soepel rijdt. Zo heeft de Stokke® Trailz™ een robuust model dat door de terreinwielen, stevige constructie en vering geschikt is voor verschillende ondergronden. Dus of je nu naar het bos gaat of een stadswandeling maakt, overal rijdt-ie lekker. Ook mooi: hij is gemakkelijk in te klappen, past moeiteloos in de auto en de boodschappenmand onderin is waterbestendig.

Meer informatie over dit Stokke®-model vind je hier

karten-mountainbiken-uitjes-voor-stoere-kinderen

Kan het voor jouw kind niet hoog, snel of spannend genoeg? Dan zijn deze stoere uitjes zeker de moeite waard.

Karten

Karten à la Max Verstappen kan bij Race Planet. Kinderen vanaf 8 jaar (en minimaal 1,35 meter lang) mogen op gezette tijden zelfstandig rondjes over de kartbaan rijden. Kinderen die het nog iets te spannend vinden om zelf te rijden of nog te klein zijn, kunnen mee met een instructeur in een speciale duo-kart.

 

Klimpark

Hou jij je hart al vast bij een simpel klimrek, maar kan het voor je kind niet hoog genoeg? Breng eens een bezoek aan een klimbos. Hier weet je door de goede begeleiding en zekeringen tenminste dat je kind niet valt. De leukste zet Kek Mama voor je op een rij.

 

Trampolinepark

Eén bonk energie, die kinderen. Ga naar een indoor trampolinepark en ze zijn aan het eind van de dag lekker moe. Door het hele land vind je verschillende vestigingen, kijk hier of er een bij jou in de buurt is.

 

Lees ook
5x uitjes voor kinderen die gek zijn op dieren en de natuur >

 

Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Historische en moderne vliegtuigen wisselen elkaar af in Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Wat heet: er zijn zelfs meer dan honderd verschillende vliegmachines. Hartstikke leuk dus, om een rondleiding te krijgen en alles van dichtbij te bekijken. De kinderen kunnen er ook een piloten- en stewardessenopleiding volgen, in een vluchtsimulator vliegen en een trapvliegtuig besturen.

 

Indoor skihal

Je hoeft echt niet naar Oostenrijk om lekker te kunnen skiën: in Nederland vind je genoeg hallen die besneeuwde bergen in verschillende hoogtes hebben nagebootst. De leukste adressen vind je hier.

 

Mountainbiken

Hou je van stoer BMX-en of mountainbiken? In Utrecht vind je Bikepark, dé hotspot voor iedereen die maar een beetje van BMX houdt. Je kunt hier stunten op een speciale BMX-fiets en jumps maken op het speciale parcours.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

leukste-klimbossen-nederland-kinderen

Hou jij je hart al vast bij een simpel klimrek, maar kan het voor je kind niet hoog genoeg? Breng eens een bezoek aan een klimbos. Hier weet je door de goede begeleiding en zekeringen tenminste dat je kind niet kan vallen.

Het Klimeiland - Leidschendam

Dit te gekke klimpark vind je bij recreatiegebied Vlietland en is de eerste echte High Ropes Course van Zuid-Holland. Het park heeft vijftig klimobstakels, elf kabelbanen en klimroutes tussen de 7 en 11 meter hoog. De topper: een kabelbaan van honderd meter lang. Open vanaf 30 maart.

 

Klimbos Rutbeek - Enschede

Ideaal voor de allerkleinsten: het parcours ligt veilig laag bij de grond, maar is spannend genoeg door alle netten, kabels, plankjes en balkjes waarmee je van boom naar boom kunt klimmen. Open vanaf 1 april.

 

Duinoord - Helvoirt

Hier kunnen kinderen niet alleen hun energie kwijt in het klimbos, er is ook een park met trampolines, een binnenspeelkooi, luchtkussen en midgetgolfbaan. Trek gekregen? Bij de verschillende kramen in het park krijg je genoeg te eten. Open vanaf 24 maart.

 

Lees ook
10x de mooiste bossen om te wandelen >

 

Aventoer - Burgum

Leuk om met het hele gezin naar toe te gaan, want door de verschillende parcours is er voor iedereen een perfecte route om te klauteren. Aan de kleintjes die nog niet mogen klimmen, is ook gedacht: zij kunnen zich in het kinderparadijs vermaken. Het hele jaar open - wel goed om van te voren te reserveren.

 

Klimbos Nederland - Veluwe, Achterhoek, Gooi Eemland en Brabantse Wal

Dit klimbos vind je op vier verschillende locaties. In een uitgebreide, verplichte instructie leer je veilig te klimmen en goed getrainde medewerkers houden toezicht. Binnenkort jarig? Dan kun je hier ook een kinderfeestje vieren. Open vanaf 24 maart.

 

Klimbos Garderen - Garderen

Hier heb je diverse routes (waaronder een parcours met uitsluitend tokkels en een parcours met fun onderdelen), dus ook voor de ongeoefende en minder sportieve klimmers is dit bos geschikt. Fijne bijkomstigheid: Klimbos Garderen ligt centraal, in de buurt van Apeldoorn en Amersfoort. Het hele jaar open, enkele dagen op aanvraag.

 

Fun Forest - Almere, Amsterdam, Rotterdam, Venlo

Fun Forest in Almere heeft een speciaal kinderparcours: het Monkey parcours. Maar ook heeft Fun Forest vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Venlo. In Amsterdam en Rotterdam heeft Fun Forest een eigen BOSS Kitchen: een kiosk en terras waar je terecht kunt voor een lekkere en verantwoorde lunch. Alleen open op zaterdag en zondag.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >