‘Wat zou er toch in dat garnalenbreintje omgaan wanneer ze dit soort dingen doet?’

08.11.2023 05:24
Sanne Akkerman Beeld: Nine IJff

Sanne is bekend van haar sketchvideo’s op haar Instagramkanaal @laviesanne. Ze is moeder van James (9), Isé (6) en Amélie (1).

“Maaaaam, kom eens!” Ik hoor mijn twee oudste kinderen beneden gieren van de lach. “Je moehhtt echt eeheeeven kijken naar Amélie!” James schatert zo hard dat de woorden met horten en stoten uit zijn mond komen.

Ik was boven even met de was bezig en had James en Isé gevraagd een oogje in het zeil te houden bij hun kleine zusje. Dat kunnen ze in­middels goed, maar zodra Amélie malle fratsen gaat uithalen, vinden de kinderen het prachtig. Nieuwsgierig naar wat ze nu weer heeft verzonnen, haast ik me met twee opgestapelde wasmanden naar beneden.

Malle fratsen

Wanneer ik de woonkamer in kom zie ik mijn dreumes op de schoenen van haar vader wijdbeens door de keuken schuifelen. Op haar hoofd heeft ze de deksel van haar blokkendoos gezet en achter zich aan sleept ze een fles wijn, die ze zelf klaarblijkelijk uit de kast heeft gepeuterd. Als ik mijn blik naar de keuken laat gaan zie ik dat ze bij de vensterbank al een heel rijtje met flessen drank netjes naast elkaar heeft uitgestald.

“Ik zie mijn dreumes op de schoenen van haar vader wijdbeens door de keuken schuifelen”

“We vonden het zo schattig mama. En we hebben er echt op gelet dat ze de flessen goed vasthield. Ik liep er steeds naast!” zegt James terwijl hij weer snel een sprintje trekt om zijn zusje naar haar uitgestalde alcoholvoorraad te begeleiden. Ook zij kirt van plezier. Ik pak mijn telefoon erbij om een foto te maken van dit hilarische tafereel. Wat zou er toch in dat garnalenbreintje omgaan wanneer ze dit soort bespottelijke dingen doet?

Lees ook – Déze rare fratsen kunnen alleen kinderen uithalen >

Opletten

Ik klik nog een paar foto’s en maak ook nog een filmpje van alle wijnflessen die in een keurige rij opgesteld staan. Deze fase wil ik nooit vergeten. Als ik achteromkijk zie ik dat Amélie inmiddels mijn handtas te pakken heeft en die ondersteboven houdt. Bonnetjes, lipsticks, pennen, een zonnebril, elastiekjes, geplette rozijnendoosjes, alles klettert op de grond.

“Jongens, jullie zouden toch even op haar letten?” roep ik uit terwijl ik mijn telefoon weer in mijn zak stop. “Ja maar mam, jij bent toch alweer beneden”, klinkt het uit de mond van mijn oudste. Daar heb ik niks tegen in te brengen…

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.