De vraag die alles veranderde: ‘Mocht hij ook met mannen uitgaan?’

05.04.2024 08:00

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (13) en Phaedra (11). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.

Tijdens een geplande date night opperde hij of ze niet eens konden experimenteren met anderen. Mijn vriendin en haar man zijn op dat moment vijftien jaar samen, waarvan twaalf jaar getrouwd. Ze hebben twee goed gelukte kinderen en beiden zitten stabiel in het werkzadel. Voor de buitenwacht geen vuiltje aan de lucht. En ze schrikt dan ook niet van zijn voorstel. Ze houdt van hem, maar nadat de kinderen zijn geboren is hun seksleven in elkaar gestort. En dat was geen stevig gebouw waar flink aan de betonnen grondvesten is geschud, nee het kaartenhuis bleek door een zuchtje wind zo omver geblazen.

“Het kaartenhuis bleek door een zuchtje wind zo omver geblazen”

Zoektocht

Wat volgde was een zoektocht naar de regels van zo’n open relatie. Terwijl hij de fles in één teug leegdronk, deed mijn vriendin het rustig aan. Het kostte haar wat meer tijd om de theorie in praktijk om te zetten, maar uiteindelijk gingen ze akkoord met het idee om om de beurt de zaterdagavond te gebruiken om ‘uit te vliegen’. Hoewel zij dus vaak koos voor een gezellig avondje bijkletsen met een vriendin, voelde hij zich vrij om buiten te spelen.

Lees ook – ‘Tot welke leeftijd kun je als ouder naakt door het huis lopen?’ >

Balans opmaken

Na drie maanden was het tijd om de balans op te maken. Zou deze nieuwe dynamiek hun huwelijk ten goede komen? Op de felbegeerde zaterdagavond zaten ze weer samen aan aan tafel, hun toekomst en vrijheden te evalueren. Het was op dat moment toen hij de vraag stelde die alles veranderde: mocht hij ook met mannen uitgaan?

Lach en een traan

Mijn vriendin vertelde dat ze in huilen en lachen tegelijk was uitgebarsten. Opluchting en bevestiging deden een rondedans in haar hoofd. EIN-DE-LIJK begreep ze waarom ze het niet erg had gevonden, toen hij een open relatie voorstelde. Ze had het ergens deep down inside altijd al geweten. Natuurlijk verliep hun love story niet geheel zonder hobbels, maar het was vooral de omgeving die hun nieuwe normaal moest verwerken.

Zo kan het ook

Inmiddels zijn ze gelukkig gescheiden en hebben ze beiden een nieuwe liefdevolle relatie. Deze zomer staat de eerste vakantie op de agenda sinds ze uit elkaar gingen als gezin. Ze hebben besloten om alsnog samen met de kinderen op vakantie te gaan.En de nieuwe partners dan? Die gaan gewoon gezellig mee…#zokanhetdusook

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.