COLUMN MARIËTTE: 11 dingen die ik denk als ik een weekendje weg ben zonder kinderen

28.09.2016 16:45
Vakantie zonder kinderen

Kek Mama-columnist Mariëtte Middelbeek zet elke week persoonlijk, herkenbaar en met humor de zaken voor je op een rij. Deze week: een paar dagen weg zonder de kinderen.

‘Weet je het zeker?’ vroeg vriendin Maartje, lang geleden, toen ik nog zwanger was van Nora en we met een paar vriendinnen een weekend weg planden. ‘Túúrlijk!’ riep ik vrolijk, omdat ik net had uitgerekend dat de baby tegen die tijd een maand of acht zou zijn (ruim na mijn zelfgestelde deadline van zes maanden borstvoeding) en het me erg fijn leek tegen de tijd gewoon weer eens relaxed op een strandbedje te liggen.

Dus boekten we en leefden we met het vooruitzicht van drie nachten naar de Turkse zon, all-inclusive bandje om de pols, eindelijk weer eens een heel boek lezen, eindeloos bijpraten, cocktails drinken en zo nog wat van die dingen. En toen kwam Nora en leek dat allemaal nog heel ver weg, tot het bewuste weekend zich afgelopen week ineens aandiende en ik werd geplaagd door een vreemde combinatie van heel erg naar uitkijken en heel erg tegenop zien. En dan ga je dingen denken. Althans, ik wel. Zoals dit:

 1. We zouden hier echt eens met de kinderen naartoe moeten.
   
 2. Waar ben ik aan begonnen? Ik ben hartstikke onmisbaar thuis. Maar dan ook echt onmisbaar. Want ik kan veel beter eh… Nou ja, ik ben gewoon onmisbaar.
   
 3. Wijn om half één ’s middags. Ik denk dat ik in de hemel ben.
   
 4. Wat als een van de kinderen vannacht wakker wordt en alleen maar mij wil? Eeuwige verlatingsangst ligt op de loer.
   
 5. Een heel boek gelezen. Een HEEL boek. In anderhalve dag. Ik wist niet meer dat ik dat kon.
   
 6. Ik moet NU facetimen met thuis. Waarom doet die %*&!#-wifi het niet?
   
 7. Straks storten we neer met het vliegtuig en moeten de kinderen voor altijd leven met de gedachte dat mama sneuvelde omdat ze per se ‘gezellig met vriendinnen weg wilde’.
   
 8. Waarom roep ik altijd zo stoer dat het zo goed is voor je om er af en toe eens uit te gaan zonder de kinderen, en heb ik dan toch buikpijn als het zover is?
   
 9. Irritant, die krijsende kinderen hier.
   
 10. Ik moet natuurlijk wel een cadeautje meenemen, maar ze hebben hier alleen maar meuk en daar ligt ons hele huis al vol mee.
   
 11. O hé, drie nachten voorbij. Dat ging veel te snel.

Mariëtte Middelbeek (33) is schrijver en chef redactie van Kek Mama. Ze is getrouwd met Erik, met wie ze zoon  Casper (2) en dochter Nora (8 maanden) heeft.