Column Malu: ‘Ik ben nu al druk met Macks eerste verjaardag’

29.11.2018 16:12
column-malu

Sommigen verklaren haar voor gek, maar Malu is er al weken druk mee: de eerste verjaardag van zoon Mack. En dat terwijl hij net zes maanden is…

‘Schat, dít is een leuke locatie voor Macks verjaardag!’ De wenkbrauwen van m’n vriend nemen direct standje frons aan als ik de foto’s van een idyllisch landhuisje onder z’n neus duw.

 

Hysterisch

Hij is duidelijk nog niet in de feeststemming. Snap ik ook wel, ons kind is per slot van rekening net zes maanden oud, maar zijn eerste verjaardag moet groots. Hysterisch, zelfs. Met als thema jungle, ballonnen, mensen in dierenpakken, een springkussen, suikerspinmachine, popcorn, candybar, clown, schminkers, de hele reutemeteut. Dat dit feest vooral leuk is voor neefjes en nichtjes en Mack zelf hier nog weinig van meekrijgt, kan me niets schelen: zijn eerste verjaardag is bijzonder, die mág gevierd worden.

 

Stiekem ben ik al weken bezig met de voorbereidingen: m’n notities staan vol met telefoonnummers van catering- en decoratiebedrijven, ik denk al precies te weten hoe het zaaltje eruit komt te zien en weet zelfs al hoe ik de uitnodigingen wil. 

 

Lees ook
Column Malu: ’22 dingen die mensen je niet vertellen over moeder worden’  >

 

Leven in het nu

All die tijd zag ik van dat fanatieke voorwerk het kwaad niet in. Tot mijn collega’s en ik vorige week werden getrakteerd op een presentatie over mindset. En nu denk je misschien: wat heeft mindset in godsnaam te maken met de eerste verjaardag van je kind? Nou, ik zal het je uitleggen…

 

Tijdens die presentatie heb ik twee uur lang fijne dingen gehoord: over hoe je op een andere manier naar je eigen leven kunt kijken en dat ik uiteindelijk degene ben die de realiteit en dus de kwaliteit ervan bepaal. Maar ook dat het zó belangrijk is om in het nu te leven. Dat klinkt misschien wat zweverig, maar we zijn alsmaar bezig met de toekomst: waar je gaat studeren, waar je na je studie wilt werken en hoe je daar vervolgens je doelen hoopt te bereiken. En ik: hoe ik de eerste verjaardag van ons kind wil vieren. Niets verkeerd aan natuurlijk, maar hierdoor vergeet ik soms te genieten van waar ik nú sta in het leven; met een fantastische partner, een fijne baan waar ik me op m’n plek voel en natuurlijk een geweldig kind. Dat nog lang geen één is en tot die tijd nog zoveel nieuwe sprongen gaat maken die ik bewust wil ervaren.

 

Daarom heb ik besloten de voorbereidingen voor Macks verjaardag weer op te pakken zodra hij een maand of tien is, want dan heb ik nóg tijd zat. En in plaats daarvan, ga ik lekker lang met m’n kind knuffelen – veel leuker dan Googelen naar een geschikte cateraar.

 

 

Malu Pesulima is webredacteur bij Kek Mama en woont samen met Romano. Zoon Mack is inmiddels zes maanden oud.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >