Kirsten doet een snoepexperiment (en dit vinden de kinderen ervan)

28.08.2023 19:00
Fotografie: Kee & Kee

Kirsten Schilder (40) is getrouwd met zanger Nick Schilder en moeder van Nikki (12), Julian (11) en Jackie (6).

Snoepfabrikanten weten hoe het mensenbrein werkt: volle felle kleuren trekken de aandacht. Logisch, want onze voorouders zochten in de bossen en velden altijd al naar de knalkleuren van sappige rode bessen en frambozen, blozende appels, gele bananen en mooie mango’s. Alleen zochten zij naar rijp fruit vol vitaminen en of die vitaminen ook in het snoep van deze fabrikanten zitten is nog maar de vraag. Toch weten de zakjes en pakjes in felle tinten en hun aantrekkelijk gekleurde inhoud in de supermarkt onze armen moeiteloos naar zich toe te trekken.  

Lees ook – ‘Ben je eindelijk met z’n tweeën weg, heb je het alleen maar over de kinderen’

Fruit in snoepkleuren

Als ik die middag na het boodschappen doen mijn drie kinderen tevreden en met bolle wangen van de fruitgums buiten aan tafel een spelletje zie doen, krijg ik een idee: we gaan niet voor snoep in fruitkleuren, maar voor fruit in snoepkleuren. Dus hup, ik op de fiets en Nikki op haar skeelers naast me, op weg naar de groenteboer voor ons experiment. Wat nemen we mee? Een pond rode bessen, kersen en aardbeien, blauwe bessen, de grootste watermeloen uit de uitgestalde kratjes, een paar sinaasappels, een citroen, een komkommer en wat munt. Mijn fietsmand is goed vol.

“We gaan niet voor snoep in fruitkleuren, maar voor fruit in snoepkleuren”

Vitamineboost

Thuis wast Julian het kleinfruit in een vergiet en ontpit ik de kersen. De aardbeien snijden we in partjes en een stuk meloen in stukjes. We stallen alles uit op de buitentafel en zetten er een kan water en glazen naast. Alle vier vullen we een glas tot een derde met fruit en gieten er water bij. Dat ziet er mooi uit en is superlekker: fris en met een lange lepel vissen we het fruit als toetje van de bodem. Enthousiast rennen de kinderen de poort uit om te spelen. Ik vul nog een kan met water en stukjes citroen, sinaasappel en blaadjes munt en schuif met een boek aan tafel. Dat zit wel goed met dat voldoende drinken en met die vitaminen! Experiment geslaagd.