‘Ben je eindelijk met z’n tweeën weg, heb je het alleen maar over de kinderen’

14.08.2023 19:00
Fotografie: Kee & Kee

Kirsten Schilder (40) is getrouwd met zanger Nick Schilder en moeder van Nikki (12), Julian (10) en Jackie (6).

Komt dit je ook zo bekend voor? Dat je eindelijk met zijn tweeën uit bent, even op een terras zit of in een leuk restaurant, en je het dan toch alleen maar over de kinderen hebt? Haha, dat hadden Nick en ik laatst in Valencia. We waren een paar dagen weg, de kinderen bleven thuis bij opa en oma – voor een tijd die minstens zo leuk zou zijn als met ons mee op pad gaan – en toch linkten we in die mooie, voor ons nog onbekende Spaanse stad alles aan onze drie kinderen.

Lees ook – ‘De knuffelbehoefte is niet meer wederzijds’

Schildpadden, ijs en graffiti

Het begon met een street art-tour door de smalle straten in Barrio del Carmen, de oudste buurt van de stad, die het hotel ons aanraadde te boeken: die toffe tekeningen zou Nikki ook superleuk vinden. In het gigantische aquarium Oceanogràfic bleef ik maar kijken omdat Julian zo dol is op schildpadden. Van voetbalclub Valencia CF namen we een shirt voor hem mee, maar wat zou het leuk zijn er met hem een rondleiding te doen en een wedstrijd te bezoeken. Jackie is gek op ijsjes en natuurlijk kregen we net de salon met de lekkerste smaken getipt. Het strand zouden ze alle drie geweldig vinden, net als picknicken in het park. In gedachten waren ze er tijdens ons weekje weg voortdurend bij.

“In gedachten waren ze er tijdens ons weekje weg voortdurend bij”

Volgende trip

Voortdurend in onze buurt waren ook vleermuizen. Je ziet ze in Valencia afgebeeld op putdeksels, in de gevel van de overdekte markt, op het stadhuis en ook de elf superhelden van Valencia CF dragen ze op hun clubshirt. De geschiedenis vertelt dat dit nachtdier al in de zeventiende eeuw aan het stadswapen is toegevoegd, vandaar de grote zwerm. Mochten we over een tijdje met het hele gezin naar Valencia gaan, dan heb ik alvast een leuk lijstje met activiteiten voor een stedentrip met kinderen. Degene die als eerste tien vleermuizen ziet, mag kiezen wat we gaan doen!