Kirsten Schilder: ‘Veel van deze dingen hebben impact op ons gezin’

27.03.2023 19:00
Fotografie: Kee & Kee

Kirsten Schilder (39) is getrouwd met zanger Nick Schilder en moeder van Nikki (12), Julian (10) en Jackie (6).

Nick is al een jaar met duurzaamheid bezig. En zoals gewoonlijk doet hij dat niet ‘half.’ Hij heeft zijn reisgedrag, dieet en koopgewoontes aangepast en heeft er zelfs een prijswinnende podcast over gemaakt. Veel van deze dingen hebben uiteraard ook impact op ons gezin.

Positieve impact

Ik probeer dit zoveel mogelijk als positieve impact te zien. Zelfs op de momenten dat Jackie voor de zoveelste keer een nieuw soort vegetarische worst, waarmee ik stiekem haar boterham heb belegd, uitspuugt en haar bord demonstratief voor zich uitschuift. We moeten als mensen simpelweg ons gedrag aanpassen, anders gaan er dingen mis, voor zover er nog geen dingen al faliekant misgaan.

Lees ook – ‘Ik heb ‘m nooit meer teruggezien’

Het aanpassen van ons reisgedrag bracht mooie dingen. Zo kijk ik met liefde terug op onze autovakantie door Italië. Het had zonder twijfel zijn charme om het landschap langzaam te zien veranderen en naar de volgende cappuccino uit te kijken die ik mezelf beloofde bij elke volgende laadstop.

“We moeten simpelweg ons gedrag aanpassen, anders gaan er dingen mis”

Ook was het verrassend leuk om met de trein naar Londen te gaan. Daar hebben we vijf prachtige dagen beleefd en de kinderen vonden het nog leuker dan wijzelf. Dit jaar staat er een reis naar Parijs op de planning, wederom met de trein. En mijn ouders gaan ook mee. Zo bijzonder.

Herinneringen maken

Als jong gezin genieten we met volle teugen van ons leven en worden we vaak opgeslokt door de hectiek van alledag. Ik probeer er soms bewust bij stil te staan, dat onze ouders steeds ouder worden en dat niet alles vanzelfsprekend is. Het is fijn om wat tijd in te ruimen voor quality time samen en herinneringen met hen te maken. En dat is ook een vorm van duurzaam leven, toch Nick?