‘Het is niet zielig om moeder te zijn van drie zoons’

16.11.2023 08:49

De reacties van anderen op de samenstelling van mijn gezin. Daar heb ik maar heel weinig op te zeggen, gelukkig.

Het is niet zielig om moeder te zijn van drie zoons.

Het is niet zielig om drie jongens te mogen opvoeden. Het is zielig als je nooit zwanger wordt. Het is zielig als je kind stilgeboren is. Het is zielig als je miskraam na miskraam krijgt.

Wat nog meer zielig is, is een kind dat wordt gepest op school. Of een kind dat niet goed kan lopen, spelen of kan doen wat hij of zij wil. Kinderen die geslagen worden thuis. Kinderen die geen warmte krijgen van hun eigen moeder. Daar breekt mijn hart van.

Het is ook zielig als kinderen alleen zijn en geen vrienden hebben. Of kinderen die lang en ernstig ziek zijn en leven in een ziekenhuis. Het doet me verdriet als ik denk aan de kinderen in sommige andere landen in de wereld op dit moment.

Maar het hebben van drie prachtige zoons, is allesbehalve zielig. Nooit. Het is het grootste geluk om moeder te mogen zijn van mijn drie knapste, liefste, grappigste, leukste, drukste, gezelligste, actiefste en vrolijkste kinderen. Kijk je voortaan anders naar een moeder met een boel van hetzelfde geslacht?

Tessa Heinhuis (34) is moeder van tweeling Bodi en Daaf en baby Sem. Ze is auteur van het boek Happy Mom, waarvan de tweede druk nét uit is.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tessa Heinhuis (@tessaheinhuis)