Martine: ‘7 jaar oud en komt hier aan met een iPhone 14… Seriously’

13.01.2024 06:00

Marjolein en Martine wonen meer dan 10.000 kilometer van elkaar en hebben samen een bedrijf. Marjolein woont in Rotterdam met haar man en twee dochters, Martine woont in Kuala Lumpur met man en twee kinderen.

Op een vroege morgen hebben Marjolein en Martine een digitale discussie over telefoongebruik onder jonge kinderen.

Martine:
05.50 Morning – ik weet dat het bij jou vroeg is, maar even je hulp nodig… V heeft een vriendinnetje over de vloer en die heeft haar telefoon mee.

05.51 7 jaar oud en komt hier aan met een iPhone 14… Seriously 🤪 Had even niet bedacht dat ik hier nu al een mening over moet hebben.

05.52 Hoe doe jij dit? Haar moeder wil dat ze bereikbaar is. Maar nu zitten ze hier ineens samen op YouTube shorts .

Marjolein:
07.01 Yo Morning deze maandag 🥱

07.01 Al opgelost? Die chica is er lekker vroeg bij! Leg die telefoon even in de keuken ofzo? Die moeder kan jou toch bereiken. Helemaal prima. 

Martine:
07.08 Ik had even geen zin om meteen die moeder te zijn die alles weer verbiedt… dus zit nu met ze aan de rand van het zwembad… 💦

Marjolein:
07.09 Hier 7 graden 🌧️ en moeder de gans scharrelt in de kou het ontbijt bij elkaar, maar wrijf het erin 😎👙 * ruimt de vaatwasser uit *

07.10 Anyways, jouw huis jouw regels, kom op je kan het! Of krijgt die 7-jarige dan een tantrum? Of gaat haar moeder/vader dat niet trekken?

Lees ook – ‘Slimmer en veiliger online in 2024: 5 tips voor jou en je kind’

Martine:
07.17 Hm ja, ze mogen zo even samen een dansje nadoen heb ik beloofd… Het is ook niet dat ze er alleen maar op willen. Maar sta ineens op scherp. Wat vind ik hier eigenlijk van? Wat zijn mijn regels? 🤔

07.18 Hoe was de sleepover van het weekend eigenlijk?

Marjolein:
07.19 Jajaja changing the subject!! Tip van Flip – telefoons in de broodtrommel of ergens anders in de keuken. Uitleggen dat het is om andere leuke dingen te doen en dat het bij jullie thuis zo gaat. Eventueel die van jezelf er even bij leggen, goeie voorbeeld enzo. Met 7 jaar zou ik zeggen, max 10 minuutjes samen erop en beneden houden dat ding niet mee naar slaapkamer… FF checken met die ouders ook of ze geen openbare grote mensen accounts heeft aangemaakt voor dochterlief, qua dansjes met V?

07.20 Sleepover was te doen, kussengevecht met 2 tanden door lip, er hoefde er maar 1 te kotsen en niemand wilde om 3am ineens naar huis. Nice and easy!

Telefoongebruik van kinderen

Hoe gaat jouw kind om met de mobiele telefoon? Lees erover op ChatLicense, een app waarmee je samen met je kind de online wereld op een leuke en handige manier leert kennen.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.