Anouk: ‘Als je waarde hecht aan je meubelen, haal dan vooral geen posca stiften in huis’

13.06.2024 06:00

Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (6) en Lilou (3). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.

“Van een aantal momenten in het jaar word ik echt heel erg blij. De eerste dag van de vakantie, want dan heb je de hele vakantie nog voor je. Het ingaan van de wintertijd. Dat betekent een uur langer weekend! Beter kan gewoon niet. Het moment dat de kruidnootjes weer in de supermarkt liggen. Dat behoeft eigenlijk geen uitleg. Overal lichtjes in december. Dan voel ik me net een figurant in een Disneyfilm. En dan die vier dagen per jaar, waarop de kinderb(l)ijslag op je rekening wordt gestort. Voor ouders zijn die vier dagen toch een soort feestdagen. 

Studie en tijd

Als de goede en verantwoordelijke ouder die ik ben, zet ik altijd een deel van de kinderbijslag op een studierekening. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik ook wel weer eens geld van die rekening afhaal om een leuk jurkje op Vinted voor de meiden te kopen. Ik vind het echter heel goed verdedigbaar dat die kosten ook onder studiekosten vallen. Het vergt immers best veel studie en tijd om prijzen te vergelijken en om de beste deal te scoren. Verder gebruiken we de kinderbijslag voor de wat grotere uitgaven.

“Als je enigszins waarde hecht aan je meubelen, haal dan vooral geen posca stiften in huis”

Een zwarte posca stift

Pas hebben we een nieuw bureau voor onze oudste dochter gekocht en een prachtige bureaustoel van zachtroze fluweel. Het was alleen heel erg jammer dat onze jongste dochter nog geen week later besloot de stoel op de te leuken met een zwarte posca stift. Voor degenen die niet weten wat een posca stift is, deze is permanent op textiel. Als je enigszins waarde hecht aan je meubelen, haal dan vooral geen posca stiften in huis. Wij hebben dat via de harde manier geleerd. Het schoot op dat moment wel even door mij heen om onze jongste ter adoptie aan te bieden, maar ja…dan zouden we ook geen kinderbijslag meer voor haar krijgen.  

Hard nodig

Van de komende kinderbijslag gaan we een nieuw matras voor het bed van onze oudste dochter kopen. Ze heeft een twijfelaar, waarin de oudste drie meiden nu samen slapen. Dat vinden ze gezellig en dan voelen ze zich veilig. Het matras wat er nu ligt, was weliswaar goedkoop maar een complete miskoop. Het matras werd opgerold bezorgd. Tsja, als je een matras kunt oprollen, dan begrijp je ook wel hoe flinterdun dat matras is. Het ligt misschien nog net wat comfortabeler dan een spijkerbed. Dus een nieuw matras is hard (of beter gezegd zacht) nodig. 

Ze schaterde het uit

Hoe blij ik ook van de kinderbijslag word, begrijp ik natuurlijk dat de echte geluksmomenten niet in geld zijn uit te drukken. Die zijn van onbetaalbare waarde. Die geluksmomenten ervaar ik met mijn gezin en die zitten in de kleine dingen. Zo zwaaide onze jongste dochter pas aan de eettafel nog met haar frikandel en riep ondeugend: ‘Kijk, lijkt wel een piemel’. Ze schaterde het uit, en wij ook.

Je kinderen brengen je zoveel geluk en rijkdom, zelfs als je meubelen worden bewerkt met posca’s. Ook dat zijn immers ‘onuitwisbare’ momenten.”

Lees meer van Anouk:
Anouk: ‘Zat er geen gebruiksaanwijzing verstopt in die placenta?’
Anouk: ‘Met gevaar voor eigen leven wierp ik mij tussen de tram en de kinderen’
Anouk: ‘Ik was haar vergeten en de school uitgelopen zonder Lilou’

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.