Op je bucketlist: dit zijn de mooiste eilanden ter wereld

22.02.2018 15:15
mooiste-eilanden-wereld

Een reis naar een paradijselijk eiland hoeft niet onbereikbaar te zijn. Plus: voor de meeste prachtplekken uit dit lijstje zit je slechts een paar uur in het vliegtuig.

Met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.

 

Santorini

Zwarte, vulkanische gesteenten en dorpen met smetteloos witte huizen: Santorini is een plaatje. In de zomermaanden kan het er behoorlijk druk zijn, buiten het seizoen is het een stuk rustiger – en goedkoper.

 

Sardinië

Rijk aan natuur, cultuur en tradities, heeft veel stranden en een topkeuken. Kortom: alle ingrediënten voor een lekkere vakantie. Ga op zoek naar intieme restaurants aan de haven van Cagliari, bekijk de zonsondergang op de eilanden van de Maddalena-archipel, zon op de stranden langs de Costa Smeralda en bezoek de bekende Grotte di Nettuno.

 

Malta

Een geweldig eiland met zijn kosmopolitische karakter, dat je onder meer terugziet in de straten van hoofdstad Valletta. Wat doen op Malta? De Blue Grotto, de eilandjes Comino en Gozo, de haven van het traditionele vissersdorp Marsaxlokk. En natuurlijk zijn de stranden vaste prik.

 

Lees ook
Deze 9 vakantiebestemmingen in Europa zijn geweldig met kinderen >

 

Kos

Als je houdt van stranden, het leven aan zee, maar ook schatten uit de Oudheid wilt zien en houdt van rustieke dorpjes en een bruisend nachtleven, dan zit je op Kos goed. De stranden behoren tot de mooiste van Griekenland, maar ook het binnenland heeft veel te bieden: oude ruïnes, middeleeuwse kastelen, valleien vol bloemen en een kleine maar charmante hoofdstad.

 

Porquerolles

Niet heel bekend in Nederland, des te meer in Zuid-Frankrijk zelf waar de eilanden in de Middellandse Zee dobberen. Op slechts een paar kilometer van de kust van de Provence vind je het ruige en autoloze Porquerolles. Meer dan tweederde van het grondgebied bestaat uit de beschermde natuur van het Nationale park Port-Cros. Bij aankomst in de haven staan fietsverhuurders al klaar.

 

Galapagoseilanden

Een paradijs voor de kust van Ecuador, met een dierenpopulatie waarvan 20 procent alleen op deze eilanden voorkomt. Niet voor niets is het eiland UNESCO-werelderfgoed. Bewonder reuzeschildpadden, vergaap je aan kleurrijke leguanen, duik met zeeleeuwen en zwem met haaien – als je durft.

 

Bahama’s

Exotischer krijg je het niet. Verheug je op bijzondere koraalriffen, stranden die zo van een ansichtkaart lijken geplukt en ontmoetingen met flamingo’s, zeeschildpadden en zwemmende varkens.

 

Bali

Een magische plek als het om cultuur, stranden en mensen gaat. Rijstvelden worden afgewisseld met groene bergen, je bezoekt er tempels zoals Gunung Kawi, gaat apen kijken in Monkey Forest en relaxt in Ubud, het culturele hart van Bali. 

 

Meer prachteilanden vind je hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >