Nieuwe bioscoopfilm Zwanger & Co wordt feest van herkenning

07.02.2020 09:01
Nieuwe bioscoopfilm Zwanger & Co

Producent Nijenhuis & Co komt na succesvolle feelgoodfilms over verliefdheid (Verliefd op Cuba) en trouwen (Toscaanse Bruiloft) met een nieuw herkenbaar thema: het ouderschap. In de nieuwe speelfilm Zwanger & Co draait alles om familie en familie uitbreiding. De opnames staan gepland voor komende zomer. Dutch FilmWorks brengt de film najaar 2021 uit in de Nederlandse bioscopen.
 

Zwanger & Co is een moderne kijk op het ouderschap. Wat moet je eigenlijk doen om een goede ouder te zijn? In samenwerking met mediapartner Kek Mama, dé #1 glossy voor moeders, gaan we daar in Zwanger & Co op een humoristische en herkenbare manier achter komen. Het scenario, naar een idee van executive producer Daan Mollema (Verliefd op Cuba), wordt geschreven door Jacqueline Epskamp (Pak van mijn Hart), geproduceerd door Ingmar Menning (De Luizenmoeder) en geregisseerd door Hans Somers (Mannen van Mars).  

“Het thema van de film sprak mij direct aan. Een kind krijgen is immers een van de meest bijzondere en bepalende gebeurtenissen in je leven. Hoog tijd dat daar een grote Nederlandse speelfilm over komt”
– Helene van Santen (Hoofdredacteur Kek Mama)

Het verhaal

Merel (36) is een alleenstaande verloskundige. Tijd om de perfecte man te vinden is er genoeg, maar de biologische klok tikt onverbiddelijk door, dus wil ze met kinderen niet langer wachten. Een plusje, ze is zwanger! En ze is niet de enige. Haar vader Piet krijgt als 60-plusser nog een dochter en haar nichtje Eva (23) is ook in blijde verwachting. Ze kampen ieder met verschillende beproevingen als (aanstaande) ouders. Er staat ze een rollercoaster van emoties te wachten, want na de roze wolk begint het echte leven… toch?

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >