Naar Parijs met de kinderen: 7 tips voor een fijne vakantie

24.08.2021 10:34
Naar Parijs met kinderen tips

Ze was 18 toen ze voor een jaar naar Parijs vertrok, het werden er twintig. Nu pendelt Renée Koudstaal (44) tussen Amsterdam en Parijs. Haar kinderen Jim (7) en Mathis (3) neemt ze af en toe mee.

Doen

Dagtrip
Jardin d’acclimatation, een mooi pretpark aan de rand van Parijs waar je met een schattig treintje naartoe kunt gaan vanaf Porte Maillot. Is eigenlijk al een dagprogramma met uiteraard genoeg plekjes om te eten. Hier komen met name Franse kindjes, dus je gaat echt local.
jardindacclimatation.fr

 

Dino’s en meer
Jardin des Plantes is een groot park met dierentuin, speeltuin, een labyrint en het Musée National d’Histoire Naturelle met onder andere dinosaurusskeletten.
jardindesplantesdeparis.fr
 

Op de boot
Een tochtje op een rondvaartboot (bateaux mouches) door Parijs is leuk om je reis mee te beginnen. Zo krijg je een goede eerste indruk van de stad.

 

Slapen

Als een Parisienne
Huur een appartement in een gezellig buurtje als Les Batignolles, met een parkje, marktje, een gemoedelijke sfeer – kortom: het echte Parijse leven.
 

Iedereen blij
Echte familiehotels bestaan niet in Parijs, kinderen draaien lekker mee met de ouders, maar het Terrass Hotel is een aanrader voor alle leeftijden. Aan de rand van Montmartre, met een adembenemend uitzicht.
terrass-hotel.com

 

Lees ook
Een weekend naar Parijs met je kinderen: dít kun je allemaal doen >

 

Eten

Veilige keuze
Fransen zijn snel geïrriteerd als hun heilige eetmoment wordt verstoord. Als je weet dat jouw kinderen niet zulke goede stilzitters zijn in een restaurant, kies dan voor een crêperie. Wij zijn fan van Brutus in de gezellige buurt Les Batignolles.
brutus-paris.com
 

Franser dan Frans
Les brasseries; de beste herken je aan een menukaart die niet in het Engels is vertaald. Lekkere steak met frietjes, luchtig kaasomeletje met een groene salade. Kortom: ga hier voor de basics van de Franse keuken. Als je voor de echte Parijse brasserie-ervaring wil gaan, zonder lange zit: Bouillon Chartier is de plek (Montparnasse of Grands Boulevards).
bouillon-chartier.com


Dit reisverhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.