Je moet het maar durven: dit zijn de snelste achtbanen van Nederland

10.04.2019 20:57
de-baron-een-van-de-snelste-achtbanen-van-nederland

Heb jij een kleine snelheidsduivel thuiszitten of ben je zelf niet vies van een gedurfd ritje in de achtbaan? Zet deze achtbanen, de snelste van Nederland, dan op je bucketlist.

Troy – Toverland (86,9 km/u)

Niet alleen een van de snelste, maar ook een van de hoogste en langste houten achtbanen van de Benelux. En nog een feitje waar je de kriebels van krijgt: tijdens de bouw ging door een storm een deel van de lift kapot, waardoor die opnieuw moest worden opgebouwd. 

 

Lost Gravity – Walibi Holland (87 km/u)

Geen achtbaan voor watjes, want bij de stoelen aan de buitenkant voel je geen vloer onder je voeten én je gaat twee keer over de kop. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 

Baron 1898 – Efteling (90 km/u)

In deze achtbaan val je zo’n 7,5 meter bijna loodrecht de afrond in. Oké, dat klinkt misschien wat overdreven, maar echt: zo voelt het. En dan ga je ook nog twee keer over de kop. 

 

Fēnix – Toverland (95 km/u)

De nieuwste achtbaan uit dit lijstje. Ook hier bungelen je voeten los, maar ga je niet twee, maar drie keer ondersteboven. 

 

Goliath – Walibi Holland (106 km/u)

Dit is er een voor de bikkels, want de Goliath is al tientallen jaren de snelste van de Benelux. Ja valt zo’n twee keer zowat recht naar beneden en ook de bunny hops (hobbels) voel je door je hele lijf.

Benieuwd naar de top 10 snelste achtbanen van Nederland? Op themeparkfreaks.eu vind je ze allemaal.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >