‘Dit is waarom wij elke zomer naar de camping in Bakkum gaan’

27.04.2021 09:12
vakantie kinderen camping Bakkum

Marie José (40) en man Willem (38) waren al jaren op zoek naar de juiste vakantieformule voor hun gezin met Willem (5), Eva (4) en Sophie (2). Na wat omzwervingen kwamen ze uit bij een camping in het Noord-Hollandse Bakkum.

Tip: door de coronamaatregelen worden sommige activiteiten nog niet georganiseerd en zijn voorzieningen mogelijk gesloten of alleen open op afspraak. Check voor vertrek de website voor de laatste ontwikkelingen.

 

Doen

Onder de pannen

De camping organiseert het hele seizoen door activiteiten. Hét festival van het jaar is ‘Bakkum Vertelt’ compleet met foodtrucks en optredens.

 

Surfdudes

De surfschool in Castricum is alleen al de moeite om die guppen het water in te zien gaan met een surfplank die twee keer zo lang is als zij.

quiksilversurfschool.nl

 

Shoppen

Egmond aan Zee heeft een winkelstraat die uitkomt op het strand. Bij Sport2000 vond ik de leukste bikini’s.

 

Visjes

In Bergen aan Zee vind je een beeldend aquarium met meer dan 300 vissoorten. Echte durfallen staan oog in oog met haaien, piranha’s en griezelreptielen.

zeeaquarium.nl

 

Zien

Vroeger tijden

In tegenover het treinstation van Castricum staat het archeologisch informatiecentrum Huis van Hilde, waar je kan zien hoe onze voorouders leefden. Je maakt kennis met Hilde uit Castricum, Cees de Steentijdman, de Alkmaarse vrouw Brecht en vele anderen.

huisvanhilde.nl

 

Bakles

In Medemblik staat het Bakkerij Museum waar de bakkers aan kinderen laten zien hoe brood gebakken werd en wordt. Uiteraard mag er ook geproefd worden.

deoudebakkerij.nl

 

Eten

Voeten in het zand

In Castricum aan Zee vind je Deining, een kindvriendelijke strandtent met een speelhuisje op het strand. Het is al vanaf negen uur ’s ochtends open, dus je kunt hier ontbijten aan zee.

deining.nl

 

Lekker dichtbij

Bij Pizzeria Op De Hoek op de camping kun je heerlijk koffie drinken, maar lunch en diner zijn er ook prima. Als het druk is, neem je je pizza gewoon mee naar de caravan.

campingbakkum.nl/pizzeria-op-de-hoek

 

Kinderkost

Recht tegenover de camping zit Johanna’s Hof: niet de meest hippe tent, maar er is een omheinde speeltuin en een kinderboerderij, dus je kan er wel lekker ontspannen zitten. Prima kaart met pannenkoeken en schnitzel met friet.

johannashof.nl

 

Het hele reisverhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer reisverhalen? Volg ons op Facebook.