9x de leukste spelletjes voor op de camping

25.07.2022 16:00
camping spelletjes Beeld: Unsplash

Helemaal klaar met jeu de boules en badminton? Boek aan de kant en hijs je uit die kampeerstoel: er zijn veel meer leuke spelletjes voor op de camping.

  1. Limo-pong. Hetzelfde als bierpong, ja, maar dan met limonade. Zet zes (of meer) grote bekers in een driehoek op de campingtafel en vul ze (niet te vol!) met limonade. Vanaf pakweg twee meter afstand, probeer je een pingpongballetje in één van de bekers te gooien – al dan niet met één keer stuiteren. De winnaar hoort het biertje in de beker eigenlijk te ‘atten’, maar dat kan met limonade ook héél goed. Doe jij het na kinderbedtijd nog even dunnetjes over met gin-tonic.
  2. Reuzenbellen blazen. Koop je voor een prikkie bij de prijzenknaller, en is goed voor eindeloze lol. Wie de grootste bel maakt is één uitdaging (een echte pro weet een bel óm een kind heen te maken), maar wie hem als eerste kapot weet te prikken is nog leuker. O, één dingetje: doe het even buiten bereik van de tenten. Zeepsop is funest voor je tentdoek.
  3. Lekker meppen. Nooit zoekgeraakte ballen en toch keihard meppen met een tennisracket? Kan. Mocht het fenomeen tennispaal je ontgaan zijn – in het geval je geen doorgewinterde campinggast bent -, koop er dan nú één. Doet het namelijk ook prima in je eigen achtertuin. En de tennisjuf zich maar afvragen hoe de backhand van je zoon in zes weken tijd in vredesnaam zoveel verbeterd is.
  4. Kubb. Kun je kant-en-klaar kopen óf zelf maken. In twee teams probeert het ene team met stokken de houten blokken van het andere team om te slaan, en daarna de koning, in het midden van de twee speelvelden. Oók hilarisch met (volwassen) vrienden, trouwens. En ja, wij geven die stokken gewoon aan onze zonen – ze moeten risicovol leren buitenspelen, weet je nog?
  5. Tot de bom barst. Waterballonnen zijn altijd goed, maar met dit spelletje maak je er net even wat meer van dan alleen maar kogelen. Ga in een kring staan, en gooi een volle ballon over. Degene bij wie hij knalt, is af. O, én moet de ballonresten na afloop opruimen – want behoorlijk vervuilend zijn ze natuurlijk wel.
  6. De Weerwolven van Wakkerdam. Het ís een kaartspel, maar je speelt het live. Vreedzame burgers binden de strijd aan met de weerwolven in hun midden, maar wie dat precies zijn, is niet duidelijk. De spelleider deelt bijzonder taken en krachten uit. Het campingterrein is het speelveld, en iedereen mag meedoen – tot je aan het maximum van achttien spelers zit, tenminste.
  7. Cijferkegelen. Nummer de kegels van één tot zes. Of geef alle rode kegels één punt, de blauwe twee punten, etcetera. Wie als eerste precies vijftig punten bij elkaar heeft gekegeld, heeft gewonnen. Én is komend schooljaar de beste van de klas met rekenen.
  8. In je billen. De was doen op vakantie? Joh, gebruik die wasknijpers lekker voor wat anders. Geef ieder kind drie knijpers, en maak er ‘haptikkertje’ van. De eerste die drie knijpers aan zijn broek (of shirt of wat dan ook) heeft hangen, is af.
  9. Spijkerpoepen. Een oudje, maar daarom zeker niet minder leuk. Dit heb je nodig: een lege fles, spijker (tentharing werkt ook prima) en een touwtje waar je de spijker aan kunt hangen. Bind de boel om de middel van je kind en proberen maar.

Lees ook: 11x strandspelletjes met kinderen (waarvoor je niet hoeft te sjouwen)

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >