Goed toeven: deze strandtenten hebben een speeltuin

16.08.2022 10:08
onbekende stranden Beeld: Shutterstock

Ideaal: deze stranden hebben een speeltuin, of andere voorzieningen, waar kinderen zich prima kunnen vermaken – kun jij mooi dat boek eindelijk uitlezen.

Strandcafé Dok – Renesse, Zeeland

Genieten van de zon terwijl je kind…. ja, waar is hij eigenlijk? Grote kans dat het even zoeken is, want de speelmogelijkheden zijn hier eindeloos. Buiten staat een houten schip, een airtrampoline en er is een voetbal- en tennisveldje. Maar misschien verschuilt je kind zich wel in één van de kleine strandhuisjes die binnen te vinden zijn of wordt er een potje gegamed op de reuze iPad. Eén ding is zeker: hier zit je wel een paar uurtjes.

Gestrand – Bloemendaal aan Zee

Een hoge zandberg met een glijbaan waar je U tegen zegt: die vind je bij restaurant Gestrand in Bloemendaal. Daarnaast zijn er houten speeltoestellen, kun je je uitleven met water en is er een leuke fotospeurtocht te doen.

Nederzandt – Noordwijk

Vanaf het heerlijke terras van restaurant St(r)andplaats Nederzandt heb je handig zicht op de grote speeltuin. Je kind kan er klimmen en klauteren en er is een kleine scooterbaan. Na het spelen kan hij uitrusten op het terras en een hapje mee-eten, want er is een speciaal kindermenu – na het toetje mag hij een cadeautje meenemen uit de schatkist.

Lees ook: 5x de leukste onbekende stranden in Nederland 

Soia – Utrecht

Als je even geen zin hebt in de drukke Nederlandse kust in de zomer, dan ga je naar Strand Oog in Al bij Utrecht. Bij Soia relax je aan de waterkant terwijl je kind lol heeft in de omheinde speeltuin met een kleine boot, glijbaan en schommel. Wil je zelf de bitterballen eraf sporten, dan ga je met het hele gezin de strijd aan op het volleybalveld.

Ahoi – Zandvoort

Waan je in de wereld van piraten en leef je uit in de nieuwe speeltuin naast restaurant Ahoi: baan je een weg door de buizen en beklim de klimrekken. Je kunt hier ook leuk strandjutten en garnalen vangen.

De IJzeren Man – Vught

De IJzeren Man ligt midden in de bossen van Vught. Dit strandbad is echt een plekje voor natuurliefhebbers. In de bossen op zoek naar materiaal voor je knutselwerk en daarna een duik in het water, van de glijbaan of balanceren op een SUP-board. Als je het water zat bent, kun je ook nog naar het klimbos of nettenpark.

Duynenwater – Eersel

Hagelwitte stranden, gewoon in ons eigen land. Op Landgoed Duynenwater in Eersel om precies te zijn. Je vindt er ook uitgestrekte grasweiden om lekker te zonnen. Superfijn: het ondiepe water voor de allerkleinsten. En grotere waterratten nemen een duik in het diepe. Geniet van je cocktail op het terras van Strandhuys Zuyver terwijl je een oogje in het zeil houdt.

Fun Valley – Maastricht

Als een one day holiday, zo voelt een dagje in Fun Valley Maastricht. Plof neer op een loungebank in de Cuba Beach Bar of strijk neer op het zonovergoten Zuidterras terwijl de kinderen waterfietsen, klimmen in het klimbos of spelen op de waterspeeltoestellen. In het hele park mag je barbecueën en ligbedjes neerleggen. Maak het vakantiegevoel compleet met een ijsje uit de ijssalon.

Deining – Castricum

Deining aan Zee in Castricum heeft een speelhuis met glijbaan, springkussen, kleurplaten en niet te vergeten een speciale menukaart. Ook leuk: je kinderfeestje bij Deining vieren. Ga met een korvisser op pad en vis met een sleepnet langs de waterlijn. Wie weet wat de deinende golven voor verrassende vangsten meebrengen.

DownUnderBeach – Scheveningen

Aan de noordkant van Scheveningen kun je bij DownUnderBeach uitrazen in de zee en daarna relaxen in het Beach House. Kies voor powerkiten, skimboarden, bodyboarden of (golf)surfen. Al vanaf vier jaar kunnen kinderen meedoen met de Surfguppies.

Rauwbraken – Berkel-Enschot

Is het al twintig graden? Op naar Rauwbraken dan! Dit natuurbad in Berkel-Enschot opent bij een middagtemperatuur van twintig graden of hoger. Met kraakhelder natuurwater aan een mooi strand, vlotten, duikplanken en Arbie’s Beachhouse is het strandgevoel heel dichtbij.

Gastrobar DOT – Groningen

Elke zomer ligt in Groningen-Stad een flinke dot zand naast gastrobar DOT. Een te gekke zwemplek midden in de stad. Hier plons je zo het water in en daarna kun je lekker wat drinken op het terras. Let op: het water is hier wat dieper, dus je kind moet een zwemdiploma hebben.

 

Op kidsproof.nl, de inspiratiewebsite voor kinderactiviteiten, vind je nog meer hotspots aan het strand

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.