6x de leukste lichtfestivals van Nederland

26.11.2018 14:04
leukste lichtfestivals Nederland Beeld: Shutterstock

Op zoek naar een leuk uitje tijdens deze donkere wintermaanden? Bezoek eens een lichtfestival. Wij zetten de leukste voor je op een rij.

China Lightfestival – Rhenen

Extra leuk: een lichtshow in de dierentuin. Bij het China Lightfestival in Ouwehands Dierenpark kun je metershoge lichtkunstwerken bewonderen, zoals de beroemde panda’s. Ontdek de magie van het Oosten en ga mee op reis langs de tientallen verlichte kunstobjecten. Je kunt het China Lightfestival bezoeken van 17.30 tot 21.00 uur en je hebt er een apart entreeticket voor nodig.

 

Fjoertoer – Egmond

Egmond aan Zee wordt op zaterdag 24 november volop verlicht voor een prachtige wandeltocht. Lichtjes, voorshows, geluidshows: alles komt voorbij.

 

GLOW Eindhoven

Ieder jaar vindt in november hét lichtfestival van Brabant plaats: GLOW Eindhoven. Tientallen lichtkunstenaars uit binnen- en buitenland laten hun werk zien, dat te bewonderen is via een speciale looproute. De editie van 2018 is inmiddels voorbij, maar wil je volgend jaar een kijk je nemen? Wees er dan snel bij, want kaarten zijn altijd snel uitverkocht.
 

Lees ook:
4x leuke winterapps voor je kind >

 

Amsterdam Lightfestival

Ook onze hoofdstad is ieder jaar het decor van een schitterend lichtfestival. Bekende gebouwen zoals het Rijksmuseum zijn prachtig verlicht en onderweg zie je schitterende kunstwerken die speciaal voor het festival zijn gemaakt. Je kunt de route varend, wandelend en fietsend afleggen. Dit jaar vindt het Amsterdam Lightfestival plaats van 29 november tot en met 20 januari 2019.

 

Lightwalk – Scheveningen

’s Avonds langs het strand wandelen en allerlei prachtige lichtshows zien? Dan moet je in Scheveningen zijn. Daar vindt op 8 december de Lightwalk plaats met drie verschillende afstanden: de 7,5 km, 12,5 km en 18,5 km. Onderweg waan je je in een heuse sprookjeswereld. De editie is al volgeboekt, maar er zijn nog wel tickets verkrijgbaar voor de Kids Walk van 5,5 km. Start en finish is bij de Pier. Kijk hier voor meer info.

 

IJsbeeldenfestival – Zwolle

De hele winter – van 15 december tot en met 3 maart – kun je in Zwolle genieten van het IJsbeeldenfestival. Romeo & Julia, Robin Hood, Alice in Wonderland en vele anderen worden in ijs nagemaakt. Muziekje, glühwein en een lichtshow erbij en het wintergevoel is compleet. Voor kinderen is er het WinterWonderland, met springkussens, een bioscoop en een LEGO speelplaats.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >