5x herfstuitjes in Den Haag met kinderen

16.10.2019 10:15
herfstvakantie Den Haag Beeld: Shutterstock

Kinderen blij, jij blij: ga in de herfstvakantie eens een dagje naar Den Haag. Genoeg te doen voor het hele gezin, en als je handig plant, heb jij er ook vakantie aan.

1. Sneeuwpret

Door te schaatsen of skiën in de Uithof, bijvoorbeeld. Onder de titel ‘Happy kids’, zijn er in de herfstvakantie bovendien elke dag ski- en snowboardlessen in verschillende leeftijdscategorieën, voor kinderen tussen de drie en twaalf jaar. Je kunt ze er zelfs de hele week brengen, voor een wintersportgevoel in eigen land.

 

2. Politiek correct

Waar wordt ons land eigenlijk bestuurd, en hoe werkt dat dan? In de herfstvakantie kun je met de kinderen rondleidingen volgen rond het Binnenhof. Dat kan op zaterdagen altijd, maar in de vakantie bijna dagelijks. Tijdens speciale activiteiten leren kinderen onder andere ook hoe de Tweede Kamer werkt, hoe je politicus wordt en hoe de Ridderzaal eruitziet. Vanaf 6 jaar.

 

3. Onderwaterduik

Sea Life in Scheveningen is altijd een ideaal uitje met slecht weer. In de herfstvakantie zijn er allerlei extra activiteiten, zoals haaien knutselen van klei en quizzen. Het allerleukst is natuurlijk zelf een duik nemen tussen de haaien, en dat kan. Droge kleding is niet nodig: het is gewoon met een VR-bril op je neus.

 

4. Tussen de beren en bultruggen

Spannend: in het Omniversum draait een nieuwe film, over het wildleven in Canada. In het Great Bear Rainforest wonen grizzlyberen, wolven, zeeotters en bultruggen, maar ook de zeldzame spirit-beer. Het is één van de wildste, onaangetaste plekken op aarde. En liggend vanuit je stoel, duik je er zomaar een ochtend of middag tussen.

 

5. Surfdudes

Surfen in de herfst? Ja, natuurlijk! Bij Hart Beach in Scheveningen laten ze zich niet kisten door een paar regendruppels: wetsuit aan, en gaan. Hartstikke leuk voor het hele gezin, en nog leuker: je kunt een pakket boeken mét hotelovernachtingen.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >