4x fijne kerstmarkten

16.12.2016 11:45
Kerstmarkt Kerstmarkt

Gezellige kraampjes waar je heerlijke prullaria kunt kopen, schaatsbanen en een kop warme choco met slagroom of glühwein toe. Van een bezoek aan de kerstmarkt worden we instant blij. Daarom: de 4 leukste kerstmarkten in Nederland op een rij.

1. Kerstmarkt Leiden

Geloof het of niet, maar Leiden heeft – als enige in Nederland – een drijvende kerstmarkt. Op de kade zijn ook een kermis en schaatsbaan en als je wilt, kun je een rondvaart maken om Leiden vanaf het water te bekijken. Ook is er een podium waar dagelijks muziek wordt gemaakt. 

Tot en met 28 december 2016.

 

2. In een grot

Ja, je leest het goed: in de Fluweelengrot in Valkenburg zit een kerstmarkt verscholen. Door de prachtige muurschilderingen en de prachtige, ouderwetse kapel uit de 18e eeuw kom je helemaal in kerstsferen. Natuurlijk kun je op het plein ook lekker eten en drinken.

Tot en met 23 december 2016.

 

3. Royal Kids Fair

In Den Haag doen ze het tijdens de Royal Christmas Fair net even wat anders, en hebben ze een speciale kinderdag in het leven geroepen. Op de magische kinderkerstmarkt kunnen kinderen zich laten schminken, hun haar laten vlechten, zich vergapen aan kraampjes en vliegen in de draaimolen. 

Tot en met 23 december 2016.

 

4. Kerstmarkt Den Bosch

Ook dit jaar is er weer een kerstmarkt in Den Bosch en kun je vanaf 22 december een foto van je kind, je zus of je man in de grote kerstboom hangen. Als je bent uitgeschaatst, kun je aansluiten bij de buitenbar en luisteren naar live optredens. Kinderen maken hun eigen lampion en smullen van poffertjes.

Tot en met 8 januari 2017.