Clarissa: ‘Elke aanraking voelde als vreemdgaan’

28.02.2024 19:05

Clarissa* is moeder van een dochter van drie. Na haar scheiding heeft ze een zwoele zomerdate met een ex-collega op wie ze al een tijd een oogje heeft. Toch voelt iedere zoen en aanraking als vreemdgaan.

“Op mijn 25ste verjaardag, te midden van de Amsterdamse Jordaan, stootte ik letterlijk tegen een jongeman aan. Het leek wel een scène uit een film: bier over hem heen, een nieuw drankje als verontschuldiging.

Niet veel later

Niet veel later verliet ik de bruisende hoofdstad om me te vestigen in het dorp waar hij vandaan kwam. Huwelijk, zwangerschap, en het eerste jaar van mijn dochters leven waren gevuld met geluk, tot ik ontdekte dat Ben* rare trekjes begon te vertonen. Narcistisch, manipulatief, geheimzinnig. Dit was niet de man waar ik verliefd op was geworden, niet de vader die ik wilde voor onze dochter.

Relatietherapie wilde Ben niet; het was hem accepteren zoals ‘ie was of wegwezen. We besloten te scheiden, en in dit proces vond ik steun bij mijn directe collega. Gevoelens ontstonden, maar ik zette ze opzij: eerst de scheiding, eerst de nieuwe gezinssituatie op rolletjes krijgen. Toen de papieren getekend waren en Ben bij zijn broer introk, veranderde alles.

Smaakte naar meer

Ik was vrij, met een zee van tijd door het co-ouderschap. Die tijd investeerde ik in het leren kennen van mijn inmiddels ex-collega Ties*. Hij was verhuisd naar Den Haag voor zijn baan, dus begon het vrij onschuldig met appen en telefoongesprekken. Stoute appjes en pikante babbels smaakten naar meer. Na maandenlang digitaal contact kwam eindelijk de ‘langverwachte date’.

Hartje zomer, een terras in Scheveningen. Die ene cocktail steeg naar mijn hoofd, grenzen werden vager. Ties schoof zijn hand steeds hoger op mijn dij. ‘Wil je anders nog iets drinken bij mij thuis?’ Ik wilde volmondig ‘Ja!’ zeggen, maar als moeder leek het me niet verstandig om mee te gaan naar zijn privéterrein. Ik draaide mijn hoofd, wierp een blik op het Kurhaus en bedacht spontaan: ‘We kunnen ook een hotel in de buurt pakken.’

Lees ook – ‘Tijdens een vrijpartij in de duinen hoorden we ineens voetstappen’

Gevoelsmatig vreemdgaan

Niet veel later stapten we een hotelkamer binnen met uitzicht op de kust. Ties liet er geen gras over groeien, greep me vast en begon me hevig te zoenen. In dat moment voelde ik twijfel. Als moeder van bijna een peuter kon ik dit toch niet doen? Eenmaal op bed aarzelde ik, alsof ik nog getrouwd was. Wat ik mezelf ook probeerde wijs te maken, het voelde als verraad. Ben wist niet waar ik was, mijn dochter dacht dat mama een dagje naar het strand was met haar tantes.

Elke aanraking voelde als vreemdgaan, alsof ik mijn gezin belazerde. Wat ik ook probeerde, de knop ging niet om. Tot Ties, begripvol, me vastpakte, aankeek en voorstelde een wijntje op het balkon te drinken. Deze simpele zin veranderde alles. Het was het keerpunt waarin alle twijfels verdwenen en alle remmen losgingen.

Als een filmster

Daar lag ik op een bed in een prachtige klassieke hotelkamer met zicht op de zee. Naast me, een man naar wie ik maanden had verlangd, die nog knapper en sexier leek in het warme zonlicht. Met iedere zoen en aanraking liet hij me smachten naar meer.

Op dat moment was ik niet langer de gescheiden moeder; ik was op en top vrouw. Het voelde als een scène uit een film, en dit keer was ik de ster. We bedreven de liefde, niet eenmaal maar drie keer, en sloten de dag af met een wijntje op het balkon.”

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.