10 x herfstige familiefilms met een tintje halloween

27.10.2023 09:42
Beeld: Getty Images

De herfst brengt niet alleen koelere temperaturen en prachtige kleuren, maar ook de perfecte gelegenheid om op de bank te zitten met een dekentje voor de tv. En wij hebben de leukste herfstachtige en halloween-familiefilms om te kijken voor jou op een rijtje gezet.

De GVR (2016): Een verfilming van het boek van Roald Dahl over een vriendschap tussen een weeskind en de grote vriendelijke reus. Samen trotseren ze de wereld van dromen en nachtmerries om de wereld te redden van kwaadaardige reuzen. Een ontroerende herfst film vol magie en avontuur.

Beeld: Getty Images

Corpse Bride (2005): Een duister romantisch sprookje geregisseerd door Tim Burton. Met zijn gotische sfeer en onconventionele liefdesverhaal is dit een herfstige film die zowel charmant als enigszins griezelig is, perfect voor het seizoen.

The Witches (1990/2020): Deze herfstklassieker, ook gebaseerd op het boek van Roald Dahl, neemt je mee naar een wereld vol heksen, spanning en humor. De film brengt de herfst tot leven met zijn betoverende magie en is perfect voor gezin plezier tijdens het herfstseizoen.

Dark Shadows (2012): Een herfstige mix van komedie en duistere fantasie. Met gotische sfeer en een vleugje humor, is deze film perfect voor die herfstavonden waarop je iets mysterieus en lichtelijk griezeligs wilt beleven.

Matilda (1996): Een betoverende film gebaseerd op het boek van Roald Dahl. Een tijdloze herfst favoriet die het verhaal vertelt van Matilda, een bijzonder meisje met buitengewone krachten.

Beeld: Getty Images

E.T. the Extra-Terrestrial (1982): Een tijdloos verhaal over vriendschap tussen een jongen en een buitenaards wezen genaamd E.T. Deze film, die deels in de herfst speelt, is zowel hartverwarmend als avontuurlijk en roept een gevoel van nostalgie op voor de herfst.

Fantastic Mr. Fox (2009): Deze charmante stop-motion film vertelt het verhaal van Mr. Fox. Gevuld met herfstachtige landschappen en een vleugje humor, is dit een perfecte film voor een gezellige herfstavond.

Hocus Pocus (1993): Een klassieke Halloween film waarin drie heksen, na eeuwen in slaap te zijn geweest, weer tot leven worden gewekt in het moderne Salem. Deze film biedt een mix van humor en spanning, ideaal voor een herfstavond vol griezelig plezier.

ParaNorman (2012): Een stop-motion animatiefilm over Norman, een jongen die met geesten kan praten. De film combineert humor en horror met een hartverwarmende boodschap over begrip en acceptatie.

Hotel Transylvania (2012): Deze animatiefilm(s) volgen het verhaal van Dracula, die een hotel runt voor monsters in het griezelige Transylvania. De films zitten vol met humor en avontuur. Perfect voor een lach tijdens een herfstige filmavond.

Dus pak een dekentje, maak wat popcorn klaar en geniet van deze herfstige film avonturen met het hele gezin.

In samenwerking met Kek Mama