Juf Lisette: ‘Is de nieuwe liefde van de juf wel goed genoeg voor haar?’

07.04.2024 11:42
de juf valentijnsdag pikorde Beeld: Shutterstock

Juf Lisette is invaljuf op verschillende basisscholen en maakt daar de leukste dingen mee. Vandaag vertelt ze over hoe zorgzaam en beschermend kinderen zijn als het om de nieuwe liefde van de juf gaat.

‘’Juf Lisette staat twee dagen per week voor groep 5. Een hele leuke klas met lieve kinderen die mij graag het hemd van het lijf vragen over mijn leven buiten schooltijd, zeker net na de vakantie. Ook vragen over mijn liefdesleven komen geregeld voorbij. Kinderen hoeven natuurlijk niet alles te weten, maar hier en daar deel ik weleens wat. Zo ook dat tijdens de vakantie mijn relatie is uitgegaan. Dit leidde tot grote verontwaardiging bij de klas, die hun mening hierover graag kenbaar maakt: ‘als je geen relatie wil met hun juf, dan ben je wel echt een sukkel’. 

Wie is dat?

Een paar maanden later is mijn liefdesleven opnieuw het onderwerp van gesprek. De schooldag eindigt zoals elke andere dag. De kinderen zijn al naar huis, op één kind na, namelijk Tamara. Zij blijft vaak ‘s middags nog even in de klas om wat schoon te maken en maakt dan graag een praatje. Die dag staat mijn Spotify playlist nog open, waarbij een foto te zien is van mijn nieuwe vriend, waar ik sinds kort een relatie mee heb. Informatie die ik nog niet eerder met de klas heb gedeeld. 

Lees ook: Juf Lisette: ‘Taal en rekenen waren niet zijn sterkste kanten, maar was dat erg?’

Vragenvuur

Al snel kreeg ik allerlei vragen over hem. ‘Hoe heet hij?’ ‘Hoe oud is hij?’ ‘Waar komt hij vandaan?’ ‘Wat voor werk doet hij?’ ‘Hoe groot zijn zijn handen?’ ‘Hoe lang is hij?’ ‘Is hij wel lief voor je?’ Dit gesprek had voor Tamara maar één doel, namelijk erachter komen of deze man goed genoeg is voor haar juf, want niemand mag de juf ooit nog pijn doen. 

Ze heeft een plekje in mijn hart

Doordat Tamara gelijk die zorgzame en beschermende rol aannam heeft ze echt een plekje in mijn hart gekregen. Zo zie je maar weer welk effect de goede band met de kinderen in je klas heeft en hoe beschermend kinderen zijn als het om hun juf gaat. Dit moment vergeet ik nooit meer.’’

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.