Emma: ‘Ik vergat mijn dochter van school te halen’

24.02.2024 17:00
niet voor kinderogen Beeld: Getty Images

Emma was zo druk bezig in de tuin terwijl haar zoontje Roy (3 maanden) lag te slapen, dat ze schrok van het belletje van de juf. Haar dochter Sanne (4) stond al een tijd te wachten.

“Het was een zonnige, doordeweekse dag. Doordat ik met geboorteverlof was, besteedde ik veel tijd in en rond het huis. Roy lag lekker zijn middagdutje te doen. Even een momentje voor mezelf, dacht ik nog. Op dit soort vrije momenten stak ik graag de handen uit de mouwen en ging ik de tuin opknappen. Heerlijk vond ik dat, lekker mijn eigen ding doen zonder na te hoeven denken.

Dan gaat ineens de telefoon

Tot ineens de telefoon ging. Nietsvermoedend nam ik op, het was de juf van mijn dochter. Ze stond samen met Sanne te wachten en vroeg zich af waar ik bleef. Ik keek op de klok en kreeg het bloedheet, de klok gaf 15.30 uur aan. Ik was dus al een halfuur te laat. Hoe kan ik nou de tijd vergeten? dacht ik. ‘Ik kom er zo snel mogelijk aan.’ bracht ik stotterend uit. Razendsnel haalde ik Roy uit bed en fietste ik naar school. Wat baalde ik van mezelf, dit is zoiets waarvan ik nooit had verwacht dat het mij zal overkomen.

Lees ook: Kritiek op je opvoeding: Hoe ga je ermee om?

“Dit is zoiets waarvan ik nooit had verwacht dat het mij zal overkomen”

Duizend maal excuses

Met een rood hoofd kwam ik aan op school. Daar zag ik het verdrietige gezicht van Sanne. ‘Duizendmaal excuses,’ zei ik tegen de juf. ‘Helaas is dit niet de eerste keer dat zoiets gebeurt, maar het is fijn dat er niks ernstigs aan de hand is.’ Vervolgens keek ik weer naar Sanne. ‘Waarom duurde het zo lang?’ zei ze boos.

Eenmaal thuis kon ik haar troosten met een glas limonade en een Buenoreep. En Roy? Die was na het hele gebeuren alweer snel in slaap gevallen. De volgende dag ben ik met koekjes naar de juf toe gegaan, want ik schaamde mij nog steeds rot. Dit gebeurt mij nooit meer…”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.