‘Het haar van mijn dochter (4) vatte vlam door een waxinelichtje’

17.01.2022 13:49

Elke maandag vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Dewi (35) is getrouwd met Joost (41) en moeder van Lisa (4).

‘Is toch gezellig, kaarsjes aan nu het zo vroeg donker is? En joh, Lisa weet heus wel dat ze niet te dichtbij moet komen…’ Ik kan mezelf nog steeds voor m’n kop slaan als ik denk aan het moment dat Joost tegen me zei dat hij al die kaarsjes op tafel niet zo’n goed idee vond met een kleuter in huis.

Geen speelgoed

Ik zag het probleem niet zo. Naar mijn mening wist Lisa na één keer waarschuwen echt wel dat die theelichtjes geen speelgoed waren. En daarbij: ik vind het onzin om mijn complete interieur aan te passen aan een kind – dat enorme poppenhuis in de woonkamer was me al een doorn in het oog. Een paar kaarsjes moest geen probleem zijn, dacht ik zo.

 

Lees ook
9 aanslagen op je interieur die je toelaat met kinderen >

 

Theedoek

Tot ik, terwijl Joost nog aan het werk was, eventjes niet oplette, Lisa over de tafel boog om haar glas drinken te pakken, met haar haren vol in een theelichtje hing en de boel vlam vatte. Een oorverdovend gegil volgde. ‘MAMA! MIJN HAREN!’ Zo snel als ik kon pakte ik een theedoek en sloeg de vlam uit. Er waren enkel een paar happen uit Lisa’s haar, maar het had niet veel langer moeten duren…

Kapper

Ik schaamde me dood toen Joost thuiskwam, maar gelukkig was hij al lang blij dat er geen gewonden waren gevallen. En Lisa? Ook zij was na een bezoekje aan de kapper weer helemaal blij met haar nieuwe, kortere coupe.

 

Benieuwd naar meer moederblunders? Elke maandag lees je een nieuw ‘Dat ging ff mis’-verhaal op Kekmama.nl.