Dat ging ff mis: ‘Eindelijk had ik de juf iets toepasselijks gegeven, dacht ik…’

28.06.2022 10:22
dat ging ff mis vaderdag cadeau juf

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Joan (50), relatie met Dennis (49), moeder van Logan (10).

“Oh nee!’ gilde ik, toen ik mijn vader zijn Vaderdagcadeau zag uitpakken en hij enigszins verbaasd een rood notitieboekje omhooghield. Dit kon niet waar zijn. Mijn vader keek me vragend aan. Wat was er zo erg? ‘Je hebt het verkeerde cadeau!’ riep ik uit. ‘Dit was bedoeld voor Logans juf!’

Cadeau’s

Precies in de week van Vaderdag viel ook de jaarlijkse Juffen- en Meesterdag. Meestal kwam ik daar de avond tevoren achter en moest ik in mijn voorraadkast graaien naar iets chocolade-achtigs. Dit keer was ik gelukkig op tijd en kon ik iets toepasselijks kopen. Bij de boekhandel haalde ik voor Logans juf en meester (ze hebben een duobaan) mooie leren opschrijfboekjes. Voor hem een met een zwarte kaft, voor haar de rode versie.

Nu ik er toch was, kocht ik ook een cadeau voor mijn vader: een biografie over Rob Rensenbrink, een jaren zeventigvoetballer. Niet erg bekend bij het grote publiek, maar mijn vader had een linkje met hem via een gemeenschappelijke vriend. Hij zou er erg verguld mee zijn, zo verwachtte ik. Ik liet alles feestelijk inpakken.

Cadeautjes galore: déze toffe presentjes kosten je nog geen 10 euro >

Lauwe reactie

Op woensdag was de Juffen- en Meesterdag en Logan nam zijn cadeaus mee. Na afloop informeerde ik bij hem hoe het was ontvangen. ‘Wel goed, denk ik’, zei hij. Ze had niks gezegd. Die enigszins lauwe reactie snapte ik volkomen op zondag.

Niet alleen vond ik het bijzonder suf dat ik de presentjes door elkaar had gehaald, het betekende ook dat mijn zoon zijn juf vier dagen ervoor een voetbalbiografie had geschonken. En dan nog niet eens van een hele bekende als Cruijff of Messi, maar van de topschutter van Club Brugge. Die arme juf had zich natuurlijk geen raad geweten hoe te reageren.

“Voortaan let ik extra goed op bij het geven van presentjes”

Ik kon wel door de grond zakken. Meteen stuurde ik haar een excuusbericht. Logan liet ik de week erna het echte cadeau meenemen. Voortaan let ik extra goed op bij het geven van presentjes.”

Dit artikel staat in Kek Mama 07-2021.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.