alcoholische-drankjes-minste-calorieen

Wijn is fijn. En nog fijner als je weet dat je er niet per se dik van wordt. Van onderstaande drankjes ook niet, trouwens - zolang je ze maar drinkt met mate.

 • champagne 65 kcal (85 ml)
 • witte wijn 67 kcal (100 ml)
 • jonge jenever 68 kcal (35 ml)
 • rosé 71 kcal (100 ml)
 • tequila 74 kcal (35 ml)
 • port 78 kcal (50 ml)
 • oude jenever 80 kcal (35 ml)
 • cognac 80 kcal (35 ml)
 • rode wijn 82 kcal (100 ml)
 • vodka 85 kcal (35 ml)
 • whisky 85 kcal (35 ml)
 • likeur 85 kcal (35 ml)
 • bier 110 kcal (250 ml)

 

Lees ook
Tel uit je winst: zoveel calorieën verbrand je met het huishouden >

 

Champagnedieet

Van alle alcoholische dranken kun je dus het beste voor bubbels kiezen. Er is zelfs een champagnedieet ontwikkeld, kijk maar eens op de website van Cara Alwill: 'Als je voor luxe drankjes gaat, verhoog je je zelfbeeld en lukt het je beter om gezonde keuzes te maken’, is haar motto. Meer van de cocktails? Dan kun je voor wodka met Spa Rood en citroen gaan. Niet alleen omdat er weinig calorieën en geen suikers inzitten, maar ook omdat citroen de spijsvertering stimuleert.

Bron: STYLETODAY

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
tips-wallen-wegwerken

Het meervoud van moe is moeder en die wallen krijg je er gratis en voor niets bij. Wat je hieraan kunt doen? Vooral niet te druk om maken, want ooit slaapt je kind door. En tot die tijd verdoezel je de boel gewoon met onderstaande tips.

Waar overigens geen concealer aan te pas komt.

 

Water

En neem ruim, want wallen kunnen ontstaan omdat je niet genoeg water drinkt. Door veel te drinken stimuleer je een goede nierafscheiding, wat helpt de donkere kringen onder je ogen te verminderen.

 

IJsklontjes, aardappelschijfjes, theezakjes of komkommer

Vier dingen die je prima een minuut of tien tegen je wallen kunt houden om de ergste kringen weg te werken: door de kou van het ijs trekken je bloedvaten samen waardoor het vocht in je wallen wordt afgevoerd, de enzymen in aardappels zorgen ervoor dat je huid lichter wordt en thee en komkommer hebben een rustgevend effect op je ogen. Wel een doek of huishoudfolie om de ijsklontjes wikkelen, anders vriezen ze tegen je huid.

 

Lees ook
Meisje (3) maakt make-up tutorials en veel ouders vinden hier wat van >

 

Lippenstift

En dan wel rode, want deze kleur neutraliseert blauw/paarse vlekjes op je huid. Hoe je het aanbrengt? Pak een klein kwastje en veeg het over je rode lippenstick. Dep op het donkere gedeelte onder én boven je ogen, tot onder je wenkbrauwen. Vervolgens plemp je er wat poeder overheen en er is niets meer van je wallen te zien. 

 

Melk

Melk bevat meerdere zuren en proteïnen die je huid zachter, strakker en lichter maken. Het enige wat je hoeft te doen is twee watjes met koude melk doordrenken en tien minuten op je ogen leggen.

 

Peterselie

Peterselie bevat vitamine C en K, die donkere kringen en zwellingen verminderen. Meng wat gesneden peterselie met heet water en breng het onder je ogen aan met een watje. Doe dit een paar keer per week en je merkt snel genoeg dat je wallen minder worden.

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >