snelle kapsels feestdagen
Beeld: Shutterstock

Van een korte kuif tot krullen zonder krultang: deze kapsels zijn hartstikke makkelijk en zien er ook nog eens feestelijk uit.

1. Net een bruid


Wil je er deze feestdagen spetterend uitzien? Check dan deze video van de Belgische Silke. Zij werkt regelmatig als kapster op feesten en bruiloften, dus ze weet als geen ander hoe je een geweldig kapsel kunt maken. In deze video legt ze stap voor stap uit hoe je te werk moet gaan. 
 
 

2. Zo gepiept

Linda Harmsen heeft superlange lokken en kan daar heel wat mee, zoals ze in deze video laat zien. Laat je inspireren door één van deze vijf kapsels: bij de kerstdis denkt je familie dat je er uren aan hebt zitten zwoegen, maar in werkelijkheid ben je een paar minuutjes bezig geweest. 

 

3. Van knot tot krul

De Amerikaanse Kayley laat in deze video zien hoe je zeven verschillende mooie feestkapsels maakt. Ze gebruikt slechts een paar speldjes en wat kerstversieringen en haar handen doen de rest. Oké, het vergt misschien wat oefening, maar dan heb je wel wat. 

 

Lees ook:
5x toffe feestkapsels voor lang haar > 

 

4. Krultang in de aanslag

Haarstylist Kayley Melissa creëert drie geweldige feestkapsels. Van krullen tot het opsteken van kort haar. Voor de coupes gebruikt ze veel verschillende krultangen, maar dat is nergens voor nodig. Met wat haarspeldjes en je eigen krultang zijn deze looks veel makkelijker dan het lijkt.

 

5. Warrige kuif

Martine van LifeLiveGorgeous laat in deze video zien hoe ze haar warrige kuif voor elkaar krijgt - komt geen krultang of föhn aan te pas. Alles wat je nodig hebt is wat haarspray en speldjes.

 

6. Pixie haarstijl

Is jouw haar te kort om te krullen of zelfs een kleine vlecht te maken? Lyndsay tovert haar normale coupe om tot een feestkapsel met een toffe faux hawk. Kost je maar een paar minuten, kun je daarna weer verder met de voorbereidingen voor oud en nieuw.

 

7. Krullen zonder krultang

Het is mogelijk om je haar te krullen zonder krultang, bewijst Janice. Haar nat maken, verzorgende olie erin, vlechten en dan gaan slapen. In het filmpje is te zien dat ze wakker wordt met een prachtige bos. Ook leuk voor andere gelegenheden.

 

8. Als je het echt niet meer weet

Weinig feestkapsels voor kort haar? Milabu laat tien alternatieven zien in een kwartier. 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

verschil-griep-verkoudheid

Als je verkouden bent heb je niet per definitie griep en als je griep hebt hoef je ook niet altijd snotverkouden te zijn. Snap je 'm nog? Wij leggen de verschillen uit. Fijn om te weten, helemaal nu er een griepepidemie heerst.

Verkoudheid

Dit is een ontsteking van het slijmvlies in de neus, de bijholten en de keel voor het rhino- of het coronavirus. Mogelijke klachten zijn: niezen, snotteren, hoesten, keelpijn, heesheid en oorpijn. Een verkoudheid is de meest voorkomende infectie bij mensen: kinderen kunnen soms wel 12 keer per jaar verkouden zijn, en volwassen zo’n 2 tot 4 keer per jaar. Een verkoudheid gaat vaak na 1 tot 3 weken vanzelf over, maar bij je kind kan het wat langer duren. 

Nog meer symptomen zijn:

 • Loopneus
 • Verstopte neus waardoor verminderde reuk
 • Lichte temperatuursverhoging
 • Hoofdpijn
 • Lichte vermoeidheid
 • Traanogen

Meestal heb je als je verkouden bent geen hoge koorts (maximaal 38,5°C).  

 

Lees ook
Deze vader haat het griepseizoen: 'Kotsende kinderen? Ik kan er niet tegen' >

 

Griep

Griep is ook een aandoening in de luchtwegen, maar wordt veroorzaakt door het Influenza A of B-virus. Vaak begint het met koude rillingen, koorts, hoofdpijn en spierpijn. In tegenstelling tot een verkoudheid, kan de koorts bij griep in een paar uur makkelijk oplopen tot 39°C of hoger. Die houdt dan meestal een dag of 3 tot 5 aan. Ook kun je last krijgen van:

 • Droge hoest
 • Keelpijn
 • Loopneus
 • Extreme vermoeidheid
 • Slechte eetlust
 • Snel buiten adem zijn
 • Pijnlijke, stijve ledematen

 

Wat helpt bij griep en verkoudheid?

Rust, rust, rust. Bij een verkoudheid is het in principe niet nodig om medicijnen te nemen, maar neusdruppels kunnen soms wat verlichting geven. Voor de griep kun je eventueel de griepprik halen als je behoort tot een van de risicogroepen: diabetici, zwakke weerstand door ziekte, ouderen. Hoestdrank of pijnstillers kunnen de boel wat verzachten. Bij langdurig hoge koorts (die langer aanhoudt dan vijf dagen), ernstige benauwdheid of sufheid, is het verstandig contact op te nemen met je huisarts.

Bron: dokter.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
haar-verven-met-nutella

Hoewel jij een pot Nutella waarschijnlijk vooral gebruikt om het brood van je kind mee te smeren, kan je het ook prima in je haar kwakken. Beautyblogger Huda Kattan laat op Instagram zien wat het resultaat is.

En het mag gezegd worden: dat ziet er nog best goed uit.

 

 

Lees ook
8x snelle kapsels voor tijdens de ochtendspits >

 

Niet permanent

Wel vertelde de kapper aan MetroUK dat de kleur niet permanent in het haar blijft zitten. "Het hangt af van het haar hoe lang de kleur blijft zitten. Als je een lichte karamelkleur wil, kan het ongeveer twee of drie weken blijven zitten. Een donkerbruine kleur blijft dan weer langer zitten."

Bron: StyleToday

 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >