Heb je weer eens weinig slaap gehad en kan je huid wel een boost gebruiken? Dan hebben wij een paar loeihandige tips voor je. Zeker weten dat je de dag hiermee wel doorkomt.

1. Water, water, water

Vergeet koffie en drink eerst een paar glazen water. Je lijf schreeuwt erom na een nacht geen vocht te hebben gehad. Zelfs als je wél goed hebt geslapen, kun je vermoeid wakker worden omdat je niets hebt gedronken. Wedden dat je je fitter voelt na een glas water? Bovendien is water goed voor je huid en ga je er meer van stralen. Het spreekt dus voor zich dat water nóg belangrijker is als je een korte of slechte nacht hebt gehad.

 

2. Die goeie ouwe komkommer

Zie je er niet opperbest uit en hangen je wallen voor je gevoel op half zeven? Genoeg makkelijke trucjes waarmee je dat kunt verminderen. Zoals die goeie ouwe komkommer: leg twee plakjes ongeveer 20 minuten in de koelkast en leg ze daarna op je ogen en laat tien minuten inwerken. Door de kou trekken de bloedvaten onder je ogen samen en wordt het vocht afgevoerd. Geen komkommer in huis? Een ijsklontje (gewikkeld in huishoudfolie) of een paar gekoelde lepels (leg ze met de holle kant op je ogen) doen ook wonderen.

 

3. Frisse lucht

Ga naar buiten. Al is het maar een ommetje tijdens je pauze, of dat kleine stukje naar de school van je kind. Een beetje beweging en frisse lucht doen wonderen. Je biologische klok krijgt een slinger, waardoor je meteen meer energie hebt en alerter bent.

 

4. Speciale lamp

Echt geen tijd om naar buiten te gaan? Een lamp die het daglicht nabootst doet ook al wonderen. En je bent niet de enige: er zijn hordes mensen die een speciale daglichtlamp gebruiken om wakker te worden.

 

5. De juiste verzorging

 

Vlieg je continu van hot naar her en kan je huid wel wat verzorging gebruiken? Dan moet je echt Idéalia van Vichy eens proberen. Heerlijk product: het zorgt voor een fijnere huidtextuur, egalere teint en rimpels die zichtbaar zijn verminderd. De lijn bestaat uit onder andere vernieuwde producten zoals de dagcrème en het serum, en daarnaast een gloednieuw product: Idéalia Nacht Peeling.

Vinden de deelnemers van hettestpanel.nl* ook: het merendeel geeft een 8 of hoger. Zo zegt Theresa (33): “Ik heb het idee dat Idéalia van Vichy de kleur in mijn gezicht ophaalt en mijn huid minder dof maakt. Kan ik wel gebruiken, als moeder van een notoire slaapweigeraar.” Ook Melissa (31) is enthousiast: “Groot voordeel: de dagcrème en het serum zijn niet vet en trekken snel in. En mijn huid is duidelijk mooier en ziet er gezonder uit. Ik ben fan.”

Ontdek zelf het effect van Idealia van Vichy en ontvang €5,- korting. Kijk voor meer productinfo of verkooppunten op vichy.nl

* Het onderzoek is gedurende 3 weken uitgevoerd door hettestpanel.nl onder 102 vrouwen tussen de 25 en 35 jaar, januari 2017.

het_bestaat_een_spa_met_oppas_voor_je_kind

Je fantaseert al maanden van een dagje spa, maar de oppas laat het afweten. Wat doe je dan? Je boekt gewoon een ticket naar L.A. en gaat naar Spa Lé La, waar heuse nanny's rondlopen.

Oké, vrijwel ondoenlijk natuurlijk om alleen hiervoor naar de andere kant van de wereld te vliegen, maar wel leuk dat 't bestaat. 

 

'Goed voor jezelf zorgen'

Het idee is bedacht door Trina Renea. Zij is (hoe kan het ook anders) moeder en weet uit ervaring dat je af en toe snakt naar wat relaxtijd. "Iedere ouder zou goed voor zichzelf moeten zorgen", zegt ze tegen Babble. “Dan ben je niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor je kind." En eerlijk: daar heeft ze wel een punt. Want wie kan het na tig gebroken nachten nog opbrengen om in alle kalmte een driftige peuter van een supermarktgrond te plukken? Juist. Niemand.

 

Lees ook
Opvoeden zonder stress: 6 (ontspannings)tips >

 

Knutselen, dansen en yoga

Tijdens de massages hoef je trouwens niet te piekeren over of je kind het wel naar z'n zin heeft, want de professionele nanny's doen alles om het kinderen naar hun zin te maken: van knutselen en dansen tot zelfs yogaën. Wel goed om te weten (mocht je halsoverkop tóch besluiten om te gaan): je mag je kind twee uur buiten je zicht laten; daarna moet je ‘m 30 minuten zelf entertainen voor je verder kunt.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
tips-verzachten-keelpijn

Vanaf het moment dat het eerste blad van de boom waait, weet je: keelpijn ligt op de loer. En omdat moeders nu eenmaal nooit ziek zijn (of nou ja, nooit ziek kúnnen zijn), hebben we wat tips om de boel te verzachten. 

Met dank aan Styletoday.

 

1. Drop

Win-winsituatie voor de zoetekauw. Het is namelijk bewezen dat drop de pijn verzacht én die irritante kriebels in de luchtwegen vermindert.

 

2. Salie

Wordt al eeuwenlang gebruikt om ontstekingen te verhelpen en om pijn te verzachten. Tip: voeg wat gedroogde salie toe aan een mok heet water of aan een kom kippensoep. Ben je zo weer opgelapt.

 

3. Banaan

Hoe een banaan helpt tegen de keelpijn? Simpel: een banaan zit vol vitamine C, wat weer helpt tegen verkoudheid en vooral tegen de pijn in je keel. Ook lekker is om de banaan bevroren te eten.

 

Lees ook
Onderzoek: hierdoor eet jouw kind voortaan wel alle groenten op >

 

4. Gekookte kool

Deze groentesoort zit vol met antioxidanten. Extra tip: kook 'm met olijfolie om al je ontstekingskansen te verlagen.

 

5. Gekookte wortelen

Het maakt niet uit hoe je ze eet - gebakken, gestoomd of geroosterd, maar wortelen helpen je vitamine A binnen te krijgen. Ook zitten ze vol met natuurlijke pigmenten die je huid een oppepper geven.

 

6. Thee

Maak voor jezelf een pot thee met gember, kamille of honing en plof met een deken op de bank zodra je kinderen naar de oppas of naar school zijn. En laat het huishouden lekker voor wat het is.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >