Nog geen vakantieplannen? Zet deze binnenspeeltuinen in Flevoland dan zeker op je lijst. De vraag is alleen of jij je kind aan het eind van de middag nog mee naar huis krijgt.
Lees verder onder de advertentie
1. Panavontura – Almere
Ben je op zoek naar de grootste binnenspeeltuin van Flevoland? Dan zit je bij Panavontura goed. De speeltuin met jungle thema is gelegen in het overdekte junglepark Pantropica. Kinderen kunnen hier niet alleen klimmen, klauteren en glijden. Maar ook spelen met water, zandkastelen bouwen, en water uit de grond pompen. Er zijn donkere tunnels en steile klimwanden: oftewel de droom van elk kind. Tip: trek laarzen aan en neem een extra setje kleren mee voor eventuele natte kleren of voeten.
Ballorig is het eerste indoor speelparadijs van Nederland (Ballorig bestaat sinds 1996). Kinderen van 0 t/m 12 jaar kunnen in 41 vestigingen terecht voor fijn dagje uit en dus ook bij de Ballorig in Lelystad. Ouders en begeleiders betalen geen entree. Naast Lelystad kun je ook in Almere een vestiging van de oudste binnenspeeltuin van Nederland vinden.
Of je kind nu rennen, springen, klimmen of glijden bij Funzone in Dronten kan het. In het midden van het speelveld staan stoeltjes waar je de boel prima in de gaten kunt houden. Met koffie. En taart.
Beeld: Funzone
4. Pannenkoekenhuis Hans & Grietje – Zeewolde
Bij Hans & Grietje in Zeewolde stap je een betoverende wereld binnen waar sprookjes tot leven komen. Deze unieke binnenspeeltuin combineert eindeloos speelplezier met een magische sfeer: glij via geheime trappen naar een speelkelder, ontdek het snoepmuseum in de Grote Snoeptoren of kruip door spannende Heksentunnels. Als de kinderen bekaf zijn, kun je daarna een pannenkoek eten.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).