Peuters en treinen – een gouden combinatie. Voeg daar een kleurrijke speelwereld aan toe en je hebt een recept voor eindeloos plezier én leren zonder dat er een scherm aan te pas komt. Want spelen is niet alleen leuk, het is ook dé manier om je kleintje spelenderwijs te laten groeien. Van slim puzzelen tot samen delen: ontdek hoe een simpele treinset kan bijdragen aan de IQ- en EQ-ontwikkeling van jouw peuter.
We kennen het allemaal: dat enthousiasme wanneer een kind voor het eerst een trein voorbij ziet razen. Met een LEGO® DUPLO® treinset kunnen ze die fascinatie tot leven brengen in hun eigen wereld. Maar wist je dat ze tegelijkertijd ook belangrijke vaardigheden ontwikkelen? Zo leren ze probleemoplossend denken wanneer ze de rails in elkaar zetten, verbeteren ze hun fijne motoriek met het stapelen van blokken en vergroten ze hun ruimtelijk inzicht als ze een trein laten rijden.
Emotionele intelligentie
Naast het stimuleren van het brein, helpt de treinbaan ook bij de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden. Samen een treinbaan bouwen vraagt om samenwerking, delen en geduld. En wanneer je kind zelf een verhaal verzint met de figuurtjes, is het bezig met het herkennen en uitdrukken van emoties. Een botsing op de rails? Tijd om conflicten op te lossen en samen tot een nieuwe oplossing te komen!
De LEGO DUPLO treinsets zijn speciaal ontworpen voor kleine handjes en grote fantasieën. Dankzij de eenvoudige bouwstenen en interactieve elementen – zoals een locomotief die je kunt duwen en actieblokken die een trein laten stoppen of toeteren – is er altijd iets nieuws te ontdekken. Het mooie? Terwijl je kind zich vermaakt, groeit het ongemerkt in zijn of haar ontwikkeling. Want voor een vliegende start in het leven heb je geen scherm nodig, alleen een beetje fantasie en een leuke speelset.
Benieuwd naar deze vrolijke treinwereld? Neem een kijkje op de website van LEGO DUPLO en laat het avontuur beginnen!
Dit artikel is geschreven in samenwerking met LEGO DUPLO.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).