Wetenschappelijk bewezen: gin-tonic drinkers hebben niet alleen een goede smaak, ze hebben ook nog grotere hersens dan mensen die niet van het drankje houden. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit in Queensland.
Lees verder onder de advertentie
Maar eh, voordat je nu door de bar schreeuwt hoe slim je bent: het gaat dus om de grootte. Niet per se om intelligentie.
MRI
Meer dan 1600 mensen in Amerika en Australië deden mee aan het onderzoek door verschillende zoete en bittere smaken te beoordelen – onder andere de stof Kinine, die ook in tonic wordt gebruikt om de bittere smaak toe te voegen. De grootte van de hersenen van de participanten werd gemeten door middel van MRI-scans.
Volgens Dr. Daniel Hwang van is het de eerste keer dat er een directe link tussen breingrootte en smaak is gelegd. “Iedereen wil weten waarom we bepaalde voeding lekker vinden en waarom individuen een voorkeur voor een bittere of zoete smaak hebben. Het was niet duidelijk of breingrootte uitwerking had op iets anders dan het IQ van een persoon, maar nu weten we dat het ook op de perceptie van smaken effect heeft.”
Als werk onverwacht roet in het ouderschap gooit, moet je soms creatief zijn. Zo ook Carolien, die last-minute een oppas moest regelen voor haar dochter Saartje. Haar vriendin Melia bood hulp aan — met als resultaat een middag die niemand snel zou vergeten.
We kennen haar allemaal. Die ene moeder die haar halve inboedel inpakt alsof ze op wereldreis gaat in plaats van een weekje vakantie naar de camping in Frankrijk.
De zomervakantie: zes weken vol quality time, ijsjes, knutselprojecten en gezellige uitjes. In theorie. En voor sommige moeders pakt het ook vast zo uit…
Bernike (29) is getrouwd met Ruben (31) en moeder van een dochter (0). In haar columns schrijft ze scherp, geestig en met zelfspot over de realiteit van het jonge ouderschap – waarbij ze oog heeft voor het absurde in het alledaagse.