‘Mijn grootste hobby? Seks!’

02.05.2021 08:00
easy toys grootste hobby seks Beeld: Getty Images

Ymke (30), getrouwd met Roelof (30) en moeder van baby Annabelle (15 maanden), lust er wel pap van als het over seks gaat.

“Als iemand vraagt naar mijn hobby’s, antwoord ik standaard: ‘yoga en seks’. Of het nu tegen mijn baas, collega, schoonmoeder of een moeder op de crèche is. Dat levert altijd hilarische en soms ook ongemakkelijke reacties op. Maar waarom mag je dat niet zeggen? Bij het woord yoga kijkt niemand gek op, maar seks als favoriet tijdverdrijf is ineens een taboe.

Ik verbaas me er ook altijd over dat veel van mijn vriendinnen seks zien als een verplicht nummer tussendoor of iets dat op de agenda gezet moet worden. Ik snap dat niet. Seks is ontspannend, intiem, en super fijn in een vaste relatie. Het bindt en verstevigt je band. Zeker als jonge ouders een voordeel!

Vriendinnen spoor ik altijd aan lekker los te gaan met sextoys en vooral te genieten van het spel. Dit jaar is immers officieel de Year of the Play: een jaar waarin je zo speels mogelijk seks zou moeten beleven en naar hartenlust sexytoys gebruiken. Ik toon hen met liefde mijn verzameling en wensenlijst met favoriete vibrators en massageolie. “Mijn vriendinnen gaan er altijd zo schattig van blozen.”

Aantrekkingskracht

Mijn man Roelof ken ik al sinds mijn vijftiende, maar als pubers zagen we elkaar alleen nog als knikker- en voetbalmaatjes. Roelof is mijn oude buurjongen. We waren elke dag buiten met een hele groep. Destijds vond ik hem vooral kinderachtig. Altijd pesten en in voor stomme geintjes. Maar als je vijftien bent zijn jongens van die leeftijd sowieso niet boeiend.

Mijn interesse in hem, kwam pas tien jaar later. Roelof kwam voorbij op een datingapp en meer uit nieuwsgierigheid, voegde ik hem toe. We gingen met elkaar chatten en spraken een week later af voor een wijntje in de kroeg. Roelof was erg fijn opgedroogd. Prachtige krullen, sexy lach en een gigantische flirt. Meteen die avond lagen we met elkaar in bed. Niet de bedoeling, maar ik kon hem niet weerstaan. Zijn ogen stralen zoveel ondeugd uit.
 

Lees ook
Jennifer (37) en haar man vrijen dagelijks: ‘We hebben bijna nooit meer ruzie’ >

 

Play-time

Die enorme aantrekkingskracht is gebleven. Hij hoeft maar met zijn hand over mijn rug te kriebelen of te klikken met zijn tong, of ik sta aan. Het liefst sleur ik hem dan mee, de trap op, naar boven. Helaas kan dat niet altijd. Zeker niet nu we ouders zijn van baby Annabelle en haar ritme voor alles gaat. Maar als zij slaapt en we zelf niet te moe of druk zijn, is het onze play-time.

In eerdere relaties was seks voor mij ook al prettig, maar met Roelof werd het pas echt een favoriete activiteit. Nieuwe standjes proberen, op aparte locaties vrijen, elkaars fantasieën vertellen, speeltjes aanschaffen en uitproberen. Op die manier blijft het spannend en leuk, zelfs na een relatie van vijf jaar en een kind. Maar bovenal is het iets speciaals van ons twee. We houden van elkaar en willen het graag naar de zin maken. Ook in de slaapkamer.
 

Speeltjes

Gemiddeld doen we het twee keer per week, soms vaker, maar dat ligt aan onze werkschema’s en dat van de baby. We willen namelijk er echt tijd voor uittrekken. We doen liever niet aan vluggertjes. Soms duurt een vrijpartij zelfs de hele avond: eerst uitgebreid douchen en dan naar de slaapkamer. Flesje bubbels mee, schaaltje verse aardbeien en frambozen, paprikachips. Kaarsen en Spotify’s 69 Bedroom Jams playlist aan. En uiteraard onze sextoys-verzameling om de boel een beetje op te leuken en aan te kleden. Daardoor kennen we geen sleur en blijft seks ook een feestje. Ofwel een hobby waar ik heel enthousiast over ben. 

 

Wil je meer lezen over hoe jij zelf je seksleven een boost kan geven of je sexy kennis te vergroten? Ga dan naar the PLAYground van EasyToys waar je alles kunt vinden over hoe je meer spelplezier kunt toevoegen aan je seksleven.

 

Meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram.