Ingrid woont nog bij haar ex: ‘Sinds de scheiding ruikt alles naar sigarettenrook’

17.02.2023 16:09
wonen bij ex Beeld: Getty Images

Wanneer jij zit te wachten op de sleutels van je nieuwe stekkie en de ex waarmee je nog samenwoont kiest voor de uitrookmethode, vraag je jezelf vast af: doet ‘ie het expres?

Ingrid (40), moeder van Olivier (9):

“Mijn beddengoed stinkt, mijn kleding ruikt naar sigarettenrook, mijn haar moet ik elke dag wassen en mijn kleine mannetje ligt in zijn bedje in een walm van tabak. Helaas kan ik er niets van zeggen. Of althans niet te vaak.

Het is sowieso al superlief dat ik nog steeds gratis in de echtelijke woning mag wonen, ook al zijn we uit elkaar. Bert heeft mij uitgekocht door de overwaarde van het huis te verzilveren en te hypotheken. Daardoor heb ik een nieuw appartement kunnen kopen. Alleen krijg ik pas over zeven weken de sleutel.

Lees ook – ‘Mijn ex en ik wonen structureel samen, terwijl ons echtscheidingsconvenant in de ijskast staat’ >

De uitrookmethode

Een halfjaar geleden hebben we onze zoon Olivier verteld dat we uit elkaar gaan. Dat papa en mama nog steeds veel van elkaar houden, maar niet genoeg om samen te blijven. Dat is niet gelogen. Ook al ben ik degene geweest die het uitmaakte en had Bert nog jaren door kunnen gaan. Bert heeft me overal mee geholpen en tot mijn appartement afgebouwd is, slaap ik in de logeerkamer.

Maar de oplevering is steeds uitgesteld en lijkt eindeloos lang te duren. Ook omdat Bert vrijwel meteen na onze breuk is gaan roken. Hij weet dat ik dat een vieze gewoonte vind. Hij rookte ook toen we elkaar leerden kennen, is toen voor mij gestopt. Nu vindt hij het zijn goed recht om weer te beginnen.

Soms denk ik dat hij het erom doet. Om me te laten weten dat het tijd wordt dat ik ga

Officieel doet hij het alleen onder de afzuigkap in de keuken. Maar zodra ik de deur uit stap, paft hij ook in zijn – voorheen onze – woonkamer. Al die maanden word ik al uitgerookt. Soms denk ik dat hij het erom doet. Om me te laten weten dat het inmiddels wel tijd wordt dat ik ga. Nou, ik tel de dagen af.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.