21 dagen relatiebooster challenge

Als je het druk hebt, is het best lastig om nog tijd te vinden voor elkaar. Wat heet: uit onderzoek blijkt dat stellen, wanneer ze kinderen hebben, allebei werken, sporten en een sociaal leven hebben, gemiddeld nog maar 7 minuten per dag écht tijd voor elkaar hebben.

En in die 7 minuten ben je waarschijnlijk te moe om een diepgaand gespreksonderwerp aan te snijden.

 

Kleine dingen

Gelukkig hoeft dat ook niet. Je hoeft geen urenlange gesprekken bij kaarslicht te hebben of weekendjes weg te gaan om te zorgen dat je niet uit elkaar groeit. Volgens onderzoek zijn het juist de kleine, dagelijkse dingen die het verschil maken. Vijf minuten tijd en aandacht voor elkaar doet meer voor je relatie dan wanneer je drie uur in dezelfde ruimte zit, maar allebei in je eigen bubbel leeft.

 

Maar wat moet je dan doen?

Relatiecoach Paulien Timmer heeft een 21 dagen Relatiebooster Challenge ontwikkeld, waarbij jij en je wederhelft in minder dan 5 minuten per dag met elkaar verbonden blijven. De challenge is een verzameling van methodes en technieken waarvan bewezen is dat ze werken om je relatie goed te houden. En allemaal gebaseerd op positieve psychologie. Als jij je voor 28 februari inschrijft, is de challenge (t.w.v. € 47,50) voor jou als Kek Mama lezeres helemaal gratis. Je krijgt daarna drie weken lang elke dag een mailtje met de relatiebooster van die dag.

 

Deel jouw anekdote

Paulien Timmer

Paulien is trouwens ook nog bezig met haar nieuwe boek, '50 Relatieboosters: Een happy relatie in minder dan 5 minuten per dag'. Wil jij je ervaringen (anoniem) delen? Dan heb je kans om het boek te komen met een leuke anekdote.

advies-kind-ouderschapscursus

Stellen die een kinderwens hebben, zouden eerst een cursus moeten volgen die hen voorbereidt op het ouderschap. Dat vindt een commissie onder leiding van oud-minister Rouvoet.

Deze werkgroep bekijkt hoe je kunt voorkomen dat kinderen de dupe worden van een vechtscheiding.

 

'Ouderschapsgym'

"Aanstaande ouders worden op dit moment alleen voorbereid op de bevalling en de fysieke zorg van het kind, terwijl we hen ook moeten helpen met de uitdagingen van het ouderschap", aldus Rouvoet. "Dus zorg dat er naast zwangerschapsgym ook 'ouderschapsgym' beschikbaar is. Hiermee kan een stel zich beter voorbereiden op mogelijke spanningen en relatieproblemen door gezinsuitbreiding, waardoor de kans op een scheiding later kleiner wordt. En dat voorkomt weer schade bij het kind."

 

Lees ook
Vrolijke opvoedtantes Els en Do over de kinderen vertellen dat je gaat scheiden >

 

Geboortecontract

Andere aanbevelingen van de werkgroep, die gisteren zijn overhandigd aan ministers Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Sander Dekker van Rechtsbescherming, zijn het opstellen van een geboortecontract (waarin ouders bij de geboorte van hun eerste kind al vastleggen hoe ze met elkaar zullen omgaan bij een eventuele scheiding) en een scheidingsloket in elke gemeente, waar ouders terechtkunnen voor ondersteuning.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Na een traject van 2,5 jaar is presentatrice Saar Koningsberger zwanger. Om dit mooie nieuws met iedereen te kunnen delen, publiceert ze dagelijks een vlog. Vandaag vraagt ze een psycholoog om advies: hoe hou je je relatie goed na het krijgen van een baby? Van verwachtingen downgraden tot rekening houden met slaaptekort en veel praten (maar niet te snel): de handigste tips komen voorbij.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >