In samenwerking met Kek Mama

Zó blijf je als (aanstaande) moeder lekker fit

02.12.2021 09:00

Deze ‘Bijtankmomenten’ houden je fit én voeg je tijdens en na de zwangerschap heel makkelijk toe aan je routine.

1. Voeten van de vloer

Bewegen tijdens je zwangerschap is goed voor je: het houdt je fit en het verkleint de kans op kwaaltjes. Is de sportschool een drempel met je bolle buik? Een stukje fietsen, rondlopen tijdens telefoongesprekken of een extra blokje om helpen ook al om die 30 minuten per dag beweging te halen. Of ga sporten met andere zwangere moeders – wel zo gezellig én je motiveert elkaar. 

2. Dorstlesser

Belangrijk: drink genoeg water tijdens je zwangerschap – dat is goed voor jezelf en je baby. Als volwassene verlies je zo’n 2,5 liter water per dag: bijvoorbeeld via je ademhaling, zweten of door te plassen. Aanvullen dus. Als je zwanger bent is het belangrijk dat je voldoende en regelmatig water drinkt, enerzijds om gezond te blijven, en anderzijds voor een harmonieuze groei van je baby. SPA® Reine is uiterst mineraalarm. Dit kun je zien aan de lage droogrest. Dit is het residu dat overblijft na verdamping van het water. Dit is bij SPA® Reine 38 mg per liter. Mineraalarm water belast je lichaamssysteem niet onnodig. Daarom is SPA® Reine ook geschikt voor de bereiding van babyvoeding. Maak het jezelf makkelijk met vaste bijtankmomenten: drink water bij het opstaan, na elke wc-stop en voor elke maaltijd. En neem altijd een flesje water met je mee.

3. Samen delen

Omdat jij en je baby in de zwangerschap echt álles delen, is het verstandig om goed te letten op wát je eet en drinkt. Mineralen kunnen bijvoorbeeld jouw organen en dat van je baby onnodig belasten. SPA® Reine is een van de minst gemineraliseerde waters in Europa en kun je dus gerust drinken. 

4. Zoutjes

Ook zout (natrium) kun je tijdens de zwangerschap beter vermijden. Het zorgt ervoor dat je lichaam vocht vasthoudt. Vooral wanneer je last hebt van gezwollen handen of enkels kun je het beste kiezen voor water met een laag natriumgehalte (zout) en zoutarme maaltijden. Tip: zoute borrelsnacks vervang je makkelijk door snoepgroente met een lekkere yoghurtdip met verse kruiden. Gezond en tóch een knabbelmoment.

Ontdek de kracht van SPA® Reine tijdens en na je zwangerschap
Natuurlijk wil je het zuiverste water voor jou en je baby.
SPA® mineraalwaters zijn zuiver en uiterst mineraalarm en worden gewonnen en gefilterd in Spa, in een van de grootste beschermde natuurgebieden van Europa. Bovendien is SPA® 100% CO2-neutraal. Dat wil zeggen dat deze fles niet bijdraagt aan de opwarming van de aarde.

Meer informatie bekijk je op: Spa.nl